Испания планира да предложи забрана върху продажбите на бензинови, дизелови

...
Испания планира да предложи забрана върху продажбите на бензинови, дизелови
Коментари Харесай

Испания забранява продажбата на бензинови, дизелови и хибридни коли от 2040 г.

Испания възнамерява да предложи възбрана върху продажбите на бензинови, дизелови и хибридни коли от 2040 година, оповестяват държавни източници пред Reuters. Така тя се причислява към редица страни, които вземат ограничения за ограничение на замърсяващите транспортни средства, с цел да понижат излъчванията на парникови газове.

Планът е включен в проектозакон за изменението на климата, който социалисткото държавно управление на премиера Педро Санчес се надява да показа на Народното събрание до края на годината.

" Някои от най-важните нужни промени засягат превоза. От 2040 година регистрацията и продажбата в Испания на леки и лекотоварни коли, които непосредствено изпускат въглероден диоксид, няма да бъдат позволени ", написа в документа, представен от Reuters.

След като бъде приключен, проектозаконът за изменението на климата ще изисква утвърждение от Народното събрание, където Санчес има по-малко от 1/4 от местата.

Премиерът се бори да откри поддръжка за значими законодателни оферти, в това число бюджета за идната година, макар опозицията, водена от консервативната Народна партия, която господства в горната и долната камара на Генералните кортеси.

Англия и Франция към този момент дадоха обещание да забранят бензиновите и дизеловите коли от 2040 година, което ще значи огромни промени за международната автомобилна промишленост и ще докара до напън върху облагите на петролните производители.

Някои английски политици обявиха, че Лондон би трябвало да вкара възбраната до 2032 година, по-амбициозен краен период, който към този момент е признат от Шотландия, а Дания желае да направи това до 2030 година

Подчертавайки зелените си упоритости, Санчес сплоти околната среда и енергетиката в общо министерство, което от този момент е подхванало ограничения за понижаване на цените на електрическата енергия и предизвиква потреблението на възобновима сила.

Съгласно сегашния проект за деяние в региона на изменението на климата, до 2030 година Властите в Мадрид имат за цел да понижат излъчванията на парникови газове до 20% под равнищата от 1990 година Целта на Европейския съюз като цяло е да понижи излъчванията с най-малко 40% до 2030 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР