Испания няма да се присъедини към амбициозния китайски инициатива Един

...
Испания няма да се присъедини към амбициозния китайски инициатива Един
Коментари Харесай

Испания отхвърля участие в китайски мегапроект

Испания няма да се причисли към амбициозния китайски самодейност " Един пояс, веднъж ", която има за цел да свърже по-добре Азия и Европа, сподели почитан представител на държавното управление преди визитата на президента Си Дзинпин, представен от БГНЕС.
Инициативата, която бе показана от Пекин през 2013 година, има за цел да свърже континентите посредством мрежа от пристанища, железопътни линии, пътища и индустриални паркове.
Пекин възнамерява да развие мрежата през 65 страни, представляващи към 60% от международното население и една трета от икономическата продукция.
Досега към 70 страни подписаха меморандум за съгласие, потвърждаващ техния интерес към плана - съглашение, което Пекин цени, до момента в който се стреми да разшири плана си.
В Европа са подписали страни като Полша и Гърция, само че планът сътвори съществено безпокойствие, че в действителност маскира опит за присвояване на въздействие от Пекин.
" Няма да подпишем самодейността ", сподели чиновник от кабинета на испанския министър председател, който отхвърли да бъде назван.
" Европа има самодейност за свързване с Азия, по тази причина мислим, че европейците би трябвало да работят в тази рамка ", сподели формалният представител, цитирайки повода на страната му да не подпише проекта на китайския Път на коприната.
Той има поради показаните през септември проекти на Европейски Съюз за създаване на паралелна инфраструктурна мрежа за свързване с Азия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР