Испания, която е най-засегнатата от втората вълна на коронавирус страна

...
Испания, която е най-засегнатата от втората вълна на коронавирус страна
Коментари Харесай

Политическата конфронтация в Испания пречи на борбата с епидемията

Испания, която е най-засегнатата от втората вълна на ковид страна в Европейски Съюз, следи изумено политическите войни, които спъват битката с Ковид, прегледен образец за които е борбата към частичната карантина в Мадрид.

В сряда вечерта лявото държавно управление на Педро Санчес реши въведените предходната седмица в най-засегнатите квартали на столицата ограничаващи ограничения да обзет целия град и девет околни общини.

В резултат 4,5 милиона души ще могат да напущат общината, в която живет, единствено по належащи аргументи като вървене на работа или навестяване на образователно заведение.

Това наложително налагане на ограничения пристигна след две седмици разногласия с дясното регионално държавно управление от Народната партия, което само е умело по здравните въпроси в района.

Областта съобщи, че текстът е " юридически недействителен ", и заяви, че ще се обърне към съда, като в същото време увери, че ще стартира да ползва ограниченията, както е поискало държавното управление, до 48 часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР