Испания, чиито области обявиха затягане на мерките по места срещу

...
Испания, чиито области обявиха затягане на мерките по места срещу
Коментари Харесай

Испания затяга ограниченията заради коронавируса, но не въвежда обща карантина

Испания, чиито области оповестиха стягане на ограниченията по места против разпространяването на новия ковид, продължава да изключва въвеждането на обща карантина, макар упования през идните седмици сериозен растеж на новозаразените, съобщи в четвъртък здравният министър Салвадор Иля, представен от Франс прес.

Ситуацията в региона на опазването на здравето продължава да провокира " доста огромно безпокойствие ", акцентира на конференция Иля. Той предизвести, че предстоят " комплицирани седмици ", и прикани испанците да останат бдителни.

Правителството обаче " няма желание " да вкарва обща карантина, като наборът от ограничения, станали вероятни с въвеждането на изключителна епидемиологична конюнктура, съгласно Иля е задоволителен.

Испания към момента не може да се съвземе изцяло от въведената напролет карантина - една от най-строгите в света, - която остави отслабена стопанската система след повдигането си през юни.

В Каталуния, една от най-богатите и с най-голямо население области в страната, от тази заран на жителите, по-конкретно на районната столица Барселона, е неразрешено да напущат града си без основателна причина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР