Испанецът Рафаел Надал записа победа в първия си мач на

...
Испанецът Рафаел Надал записа победа в първия си мач на
Коментари Харесай

Надал се завърна в Ню Йорк с победа

Испанецът Рафаел Надал записа победа в първия си мач на Ю Ес Оупън от 2019-та година насам. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем надделя 198-ия в света Ринки Хиджиката от Австралия с 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 в мач от първия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати.

При последното си присъединяване в Ню Йорк преди три години Надал завоюва купата, след което пропусна идващите две издания на конкуренцията, а тази нощ записа 20-та поредна победа в шампионатите от Големия шлем от началото на сезона. " Чакането беше дълго. Имаше моменти, в които си мислех, че няма да мога да се върна тук. Но ето ме, супер благополучен съм. Вечерните сесии в Ню Йорк нямат равни на себе си ", показа Надал след първия си мач във Флъшинг Медоус от 1087 дни насам.

Успехът за Рафа не пристигна елементарно, откакто 21-годишният Хиджиката направи единствения пробив в първия сет, с цел да го вземе с 6-3, само че по-късно 15 години по-възрастният испанец подвигна оборотите и осъществя четири пробива, с цел да стигне до триумфа по-късно над три часа игра. " Няма по какъв начин нещата да са съвършени, когато не играеш постоянно, когато се завръщаш от травма. Трябва да бъда преклонен и да приема, че ще пострадвам в мачовете. Надявам се след два дни да играя по-добре ", разяснява четирикратният първенец.

За Надал следва среща със остарял познайник - Фабио Фонини от Италия, който реализира осмия поврат от 0-2 в кариерата си, с цел да победи руснака Аслан Карацев с 1-6, 5-7, 6-4, 6-1, 6-4. Надал и Фонини са играли 17 пъти между тях, като испанецът води с 13-4.

Третият подложен в схемата Карлос Алкарас стартира с чиста победа над Себастиан Баес и ще се изправи против различен аржентинец във втория кръг - Федерико Кория. Победи в първи кръг записаха още Яник Синер, Хуберт Хуркач, Диего Шварцман, Джон Иснър, Марин Чилич, Андрей Рубльов и Денис Шаповалов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР