Испанецът Хермосо подава наказателна жалба за целувката на Рубиалес

...
Испанската играчка Джени Хермосо е подала наказателна жалба за целувката
Коментари Харесай

Испанската играчка Джени Хермосо е подала наказателна жалба за целувката на устните на отстранения футболен шеф Луис Рубиалес на финала на Световното първенство по футбол за жени, съобщи източник от испанската прокуратура в сряда.

Жалбата, която беше подадена във вторник, е ключова за напредъка на предварителното разследване, което прокурорите във висшия наказателен съд на Испания са започнали за предполагаемото престъпление „сексуално посегателство“.

Испанската футболна федерация (RFEF ) президентът Рубиалес предизвика реакция в световен мащаб, след като насилствено целуна Хермосо по време на церемонията по награждаването след триумфа на Испания в Сидни на 20 август.

Хермосо по-късно каза, че нежеланата целувка я е накарала да се почувства „уязвима и като жертва на нападение“, с изявление в социалните медии, описващо го като „импулсивен, мачовски акт, неуместен и без съгласие от моя страна“.

Рубиалес настоява, че целувката е била по взаимно съгласие.

Националният съд каза миналата седмица, че е начална предварителната проверка в светлината на „недвусмисления характер“ на изявленията на Хермосо, заявявайки, че е необходимо „да се определи тяхното правно значение“.

Управителният орган на световния футбол ФИФА временно отстрани Рубиалес за 90 дни, след като той отказа да подаде оставка от поста си.

Около 81 играчи стачкуваха от страната на жените в знак на протест след ожесточената защитна реч на 46-годишната след инцидента, в която той се противопостави на „фалшивия феминизъм“.

RFEF уволни треньора на Испания на жените Хорхе Вилда във вторник в резултат на скандала.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР