Ислямската религия пази пет неща. Едно от тях е здравето

...
Ислямската религия пази пет неща. Едно от тях е здравето
Коментари Харесай

Джамиите са отворени, влизат по един

Ислямската вяра пази пет неща. Едно от тях е здравето на хората, сподели основният секретар на Главното мюфтийство
Джамиите през Свещения мюсюлмански месец Рамазан са отворени през целия ден, само че в тях може да се влиза единствено поединично. След това се прави стерилизация. Това сподели пред бТВ Джелал Фаик, основен секретар на Главното мюфтийство.

„ След решението за изключително състояние в страната незабавно взехме ограничения. Първата беше да се лимитират петъчните молебствия. С настъпването на Рамазан се забрани вечерната тържествена молитва. Ние забраняваме груповото четене на Коран и груповото навестяване на джамии “, изясни той.

„ Ислямската вяра пази пет неща. Едно от тях е здравето на хората. Това не е оттегляне от религията, а в противен случай – ние пазим живота и здравето на нашите хора. Призоваваме никой да не посещава джамиите в този интервал, изключително когато се чака пик “, сподели още Джелал Фаик. По думите му мюсюлманите са доста дисциплинарни и слушат апелите на Главното мюфтийство. Затова Фаик счита, че няма да се стигне до всеобщи визити на джамиите у нас. Той напомни, че Главното мюфтийство разпореди вечерите ифтар да са единствено в стеснен фамилен кръг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР