Ислямска държава вероятно има нов шеф. Това съобщават световните медии.Според

...
Ислямска държава вероятно има нов шеф. Това съобщават световните медии.Според
Коментари Харесай

Извънредно от Багдад: Лидерът на Ислямска държава е в клинична смърт!

Ислямска страна евентуално има нов началник. Това оповестяват международните медии.

Според иракската телевизия Ал Сумария, сегашният водач на джихадистката формация е бил на смъртно легло. Ал Багдади е бил тежко ранен след удар на военновъздушните сили на Багдад, нанесен преди няколко дни в Сирия, и е бил на границата сред живота и гибелта, написа Блиц.

Ръководството на радикалната мюсюлманска организацията е било поето от Абу Усман ал Туниси. Единственото, което е ясно за новия началник на ИД, това е произходът му. Както сочи неговото фамилно име, той е от Тунис. Неговото наложително водачество обаче не се възприема еднопосочно от другите терористични банди и това вещаело ерес в Ислямска страна. 

Името на Абу Бакр ал Багдади се появи в общественото пространство през юли 2014 година, когато от джамията в Мосул разгласи основаването на " ислямски халифат " в Близкия изток. Оттогава медиите неведнъж са разгласили информация за ликвидирането на Ал Багдади, само че тези известия не намираха удостоверение. През май иракските управляващи оповестиха, че водачът на Ислямска страна е жив и евентуално се крие в сирийския град Хаджин. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР