Ислямска държава работи за създаването на глобална терористична мрежа. За

...
Ислямска държава работи за създаването на глобална терористична мрежа. За
Коментари Харесай

Руските служби: „Ислямска държава“ създава глобална терористична мрежа

" Ислямска страна " работи за основаването на световна терористична мрежа. За това предизвестява шефът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Боротников по време заседание сред спецслужбите на страната. " Претърпявайки проваляне в опита за създаване на халифат на територията на Сирия и Ирак, главатарите на ИД и включилите се към тях други терористични организации, са определили като стратегическа задача построяването на международна терористична мрежа ", споделя той, представен от ТАСС.

Според думите му реализацията на тази тактика действително към този момент е в ход. И доказателство за това могат да се намерят в спецификата и географското разположение на последните осъществени от джихадистите атентати. " През актуалната година броят на починалите при осъществените набези в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Египет, Мали, Турция, Русия, Англия, Испания, Швеция, Финландия и други страни възлизат на стотици ", отбелязва шефът на ФСБ.

Според думите на Боротников дейностите на терористите следва да бъдат квалифицирани като предизвикателство за цялото цивилизовано човечество, ориентирано към основаването на суматоха в най-различни точки по света, целящи да се влияе на страните, водещи битка против тероризма. В същото време от " Ислямска страна " целят по този начин да показват своя капацитет на своите сегашни и евентуални поддръжници, а също и на спонсори, своята жизненост и и благоприятни условия за бъдещи дейности, отбелязва още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР