Ислямска държава“ пое отговорност за нападението над най-голямата военна болница

...
Ислямска държава“ пое отговорност за нападението над най-голямата военна болница
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката над болница в Кабул

„ Ислямска страна “ пое отговорност за нападението над най-голямата военна болница в центъра на Кабул след две огромни детонации, лишили живота на минимум 25 души и ранили други над 50.

След гърмежите покрай входа на 400-местната „ Сердар Мохамед Дауд Хан “ въоръжени мъже от терористичната формация са влезнали в лечебното заведение и са били убити в границите на 15 минути съгласно представителя на талибаните Забихула Муджахид, съобщи „ Ройтерс “.

По думите му локалните специфични елементи са пуснати с хеликоптер в постройката и са попречили на нападателите да влязат вътре, като всички са убити на входа или в двора ѝ. По-рано различен представител заяви, че един от мъжете е хванат.

Сред жертвите е ръководителят на военния корпус в Кабул – Хамдула Мухлис, както и върховен пълководец на талибаните.

Това е най-скорошната офанзива на клона „ Ислямска държава-Хоросан “ в Афганистан след изтеглянето на военните от Съединени американски щати в края на август. Бомбена офанзива на летището в столицата умъртви над 150 цивилни и 13 американски военни през август, от този момент бяха осъществени и набези над шиитски джамии.

Според „ Би Би Си “ това не е първият случай на сходен случай във военната болница. През 2017 година въоръжени, облечени като доктори, щурмуваха постройката и убиха над 30 души. Тогава отговорност още веднъж пое „ Ислямска страна “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР