Искри прехвърчаха в ефира между евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки

...
Искри прехвърчаха в ефира между евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Адв.Хаджигенов усуква за неизбежната отбрана искана от Джамбазки, била популистка и повърхностна

Искри прехвърчаха в ефира сред евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и близкия до разнообразни соросоидни НПО-та юрист Николай Хаджигенов поради измененията в Закона за неизбежната самозащита. Според представителят на Вътрешна македонска революционна организация казусът е, че съдилищата у нас постановат дребни присъди на престъпно проявените.

„ Правото не е допустимо да планува и пресъздаде в нормативен акт всеки житейски факт. Нормативната уредба не е неприятна и тя няма потребност от смяна “, отвърна юрист Хаджигенов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Има хора по улицата, които не би трябвало да са там “, счита Джамбазки. Юристът възнегодува, че политиците, предлагащи измененията, са некомпетентни за това и го вършат с популистка цел. „ Познанията на тези, които оферират измененията са повърхностни “, съобщи юриста. Тук Джамбазки добави, че текстовете са дефинирани от преподаватели в СУ, които са специалисти. „ Проблемът се състои не в нормативната уредба, която работи не неприятно, а в правоприлагането. Популистките партии се насочват на неверното място “, сподели Хаджигенов.

Според него „ какъвто и закон да напишат Джамбазки и компания, той няма да се ползва от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата “. Джамбазки упрекна юристът, че знае авансово нещо, без действително да е осведомен с обстоятелствата. Той попита каква е логиката човек с девет присъди да е на улицата.

„ Дайте си сметка какъв брой хора са търсили подпомагане и не са го получили. Частната благосъстоятелност и жителите би трябвало да се пазят “, безапелационен беше евродепутатът.

„ Вие сте във властта, за какво не накарате органите да работят? “, попита юристът. Джамбазки отговори, че става дума за една система, която от 30 години се разпада и атрофира, а съставът е демотивиран.

„ Системата споделя на нарушителите, че в гаража и в дворът ви могат да влизат “, акцентира Джамбазки. „ Практиката за взлома и по неизбежната защита са доста остарели. Това, че хората имат потребност от протекция е реалност, тъй като прокуратурата и полицията не вършат нищо “, призна юристът.

„ Трябва да бъдат изменен и някои текстове и опцията на хората да пазят частната си благосъстоятелност “, съобщи на финала Ангел Джамбазки. „ С Джамбазки сме гледали едни и същи вести, само че сме ги анализирали по друг метод. Това е разликата сред теоретиците и практиците “, приключи юристът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР