Исковата молба срещу премиера Бойко Борисов е готова и ще

...
Исковата молба срещу премиера Бойко Борисов е готова и ще
Коментари Харесай

До края на седмицата от щаба на Манолова внасят иск за касиране на изборите

Исковата молба против премиера Бойко Борисов е подготвена и ще бъде подадена през днешния ден или на следващия ден . До момента се занимавам с разбор на нарушаванията. Това съобщи претендентът за кмет на София Мая Манолова, която се класира втора на балотажа по време на изключителна конференция в Българска телеграфна агенция.

Припомняме, след първия тур на локалните избори министър председателят Борисов упрекна Мая Манолова, че подготвяла ромската уйдурма против Фандъкова. Братя Галеви извън й помагали, сподели тогава Борисов. За това изказване Манолова разгласи, че ще го съди.
 Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова
Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Братя Галеви извън й помагали

В същото време от щаба на Манолова са безапелационни, че ще подадат тъжба за преразглеждане на изборите и за второ броене . Те самите признават, че и в техните данни Фандъкова печели, само че считат, че процедурата на вота е опорочена.

" Чували са се отваряли преди влизането им в компютърния център, поправяни са данни, с цел да може всичко да е тъкмо, каквото и да значи това. Всяко нарушаване единствено по себе си е компрометиращо. Всички дружно дават съображение за касация на вота . В момента, в който получим всички данни на нашите покровители, жалбата за касация на вота в София, ще бъде импортирана в съда ", сподели Никола Вапцаров от предизборния щаб.
 Официално от ЦИК: ГЕРБ печели балотажите в 9 регионални града, Българска социалистическа партия - в 3
Официално от ЦИК: ГЕРБ печели балотажите в 9 регионални града, Българска социалистическа партия - в 3

В 6 регионални центъра побеждават други политически сили и независими…

Димитър Делчев посочи, че по закон имат 7-дневен период за обжалване, само че възнамеряват до края на седмицата да пуснат жалбата.

Никола Вапцаров се обърна към спечелилите: " един сбирток " ви дишаше във врата, само че жителите на София чакат смяна ".

101 000 души по-малко има в изборните описи сред първи тур и балотажа. Това е дало няколко резултата - отражение върху интензивността - на втори тур интензивността е по-ниска, тъй като хората, записани в описите, са по-малко. Защо тези 101 000 души са изчезнали , запита на конференцията Димитър Делчев от ДБГ, който е част от предизборния щаб на Манолова.

Освен разликата в изборните описи от щаба на Манолова запитаха и за какво не се съблюдава възбраната да се разгласяват резултатите от ексзитполовете и къде са се стопили тези 16% от първичните екзитполове в края на деня .
 Татяна Дончева удовлетворена от преливането на сини и червени гласове
Татяна Дончева удовлетворена от преливането на сини и червени гласове

Това било знак, че предразсъдъците на гласоподавателите избледняват

" Вторият проблем - пуснахме 10 сигнала (за изборни нарушения). Няма реакция. Екзит половете даваха 17% разлика в края на изборния ден сред Фандъкова и Манолова - това е довело до отказването на мнозина - като че ли ГЕРБ преобладават в резултата. 5% е разликата в последното броене на ОИК ", сподели Делчев.

Той посочи, че в редом броене на уеб страницата на ЦИК има разлика сред първичните протоколи и качените на уеб страницата на ОИК . Протоколите са се приемали разпечатани. Някой чиновник на общината или различен е разпечатвал протоколите, което е нарушаване в ОИК, сподели Делчев.

" Има 2300 недействителни бюлетини. Ако на тези избори имаше машинно гласоподаване, нямаше да съществуват. Имаме над 23 тъжби за платен избор в ромски и други секции ", сподели той и даде образец, че в една от ромските секции има 349 гласа за Фандъкова и 26 гласа за Манолова . Продължава паралелното броене, специалисти ще дават информация .

Според Войслав Тодоров при дребна разлика под - 20 000 гласа купеният избор играе огромна роля. Фандъкова печели доста гласове от ромски секции в кв. " Факултета ", " Хр. Ботев ", " Филиповци ". На места разликата е 9:1.

Разликата в интерес на Фандъкова е 2500 гласа, не са включени резултатите от Факултета . В " Красна поляна ", в случай че се броят секциите без аномалии в гласуването, Манолова има над 1000 гласа повече. Ромските секции обръщат вота , сподели Тодоров. Там разликата е над 3-4 пъти.

В протокол, сканиран в уеб страницата на ЦИК се виждат попълнени и в страниците, които в оригинала са празни. Такива протоколи има от " Подуене ", " Искър ", сподели Тодоров. " Такива неща обръщат вота. Когато приказваме за лъжлива социология, резултатът е този ", съобщи той.

Никола Вапцаров, който нощес се опита да влезе в зала " Арена Армеец ", само че не бе позволен, тъй като от ОИК му желали да издаде документ на себе си, с цел да влезе. Сега той приготвя жалбите от щаба на Манолова. Вместо Вапцаров, в ОИК бе позволен техния наблюдаващ Явор Гочев, който по думите му, е държан в клетка.

Според Вапцаров има целенасочена, координирана, яростна офанзива към тях. Това опорочи вота, сподели Вапцаров.

Когато започнахме да получаваме информация от покровителите ни по места, че в доста секции бием , си споделих, че би трябвало да сме сигурни, че този избор е транспарантен , почтен и открит - да отида в ОИК, изясни идването си в " Арена Армеец " Вапцаров.

" На балотажа беше даден значим политически знак - хора с разнообразни политически убеждения построиха мост между тях , с цел да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте. Той ще ви би трябвало в борбата против едноличната власт ", сподели Мая Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР