Искате да изправите косата си, без да използвате топлина или

...
Искате да изправите косата си, без да използвате топлина или
Коментари Харесай

6 начина да изправите косата си естествено у дома

Искате да изправите косата си, без да употребявате топлота или химически преси за изправяне? За благополучие, имате няколко благоприятни условия.

Макар че няма да получите верния тип, който обезпечават топлината и химическите преси за изправяне, ще имате здрава коса, която е по-права от преди. Резултатите ще варират според от консистенцията на косата ви, само че се надяваме, че някои от тези препоръки – или композиция от тях – ще ви приближат до типа, който желаете да постигнете.

Любимата, красива, права коса постоянно е била и ще бъде съвременна. Лесна и бърза прическа, тя придава неудържим сексапил на цялостното лъчение на всяка дама. Всеки вид коса си има своя темперамент и се нуждае от специфични грижи за коса, които нейната собственичка е длъжна да обезпечи.

 

6 метода да изправите косата си естествено вкъщи

1. Разресвайте мократа коса, до момента в който изсъхне

 изправите 6 метода да изправите косата си естествено вкъщи фотография: pinterest

След като измиете косата си, оставете я да изсъхне изцяло, само че продължавайте да я разресвате на всеки пет минути. Издърпайте и задръжте всеки сектор от косата за няколко секунди, с цел да я стимулирате по този метод да я изправите. Можете да вършиме това и пред вентилатор, което е по-бързо, само че изисква непрекъснато разресване.

2. Увийте компактно мократа коса

Когато косата ви е мокра, я срешете и разделете по средата. Прекарайте лявата част през дясната (да, това е самобитен гребен) и увийте към тила си, като я закрепите с фиби. (Един от препоръките е да пъхнете парче тъничък картон под всяка фиба, с цел да предотвратите образуването на вдлъбнатини.) Обърнете дясната част върху лявата, увийте и прикрепете по същия метод. Оставете я да изсъхне изцяло на въздух. Можете да увиете в копринен шал и да спите върху него, с цел да намалите накъсването. По този метод ще изправите вашата коса.

3. Навийте косата си на руло

 изправите 6 метода да изправите косата си естествено вкъщи фотография: pinterest

Използвайте огромни ролки за коса, да вземем за пример с размера на кутийка за сода, с цел да навиете сектори от мократа коса и да ги закрепите компактно към главата си. Оставете да изсъхне изцяло. Това е значимо, тъй като и най-малката влага може да накара къдриците или вълните да се върнат. Това е елементарен метод да изправите своята коса.

4. Използвайте ленти за коса за една нощ

Разделете влажната коса на една или две ниски конски опашки. Пристегнете я с мек ластик, след което прибавете спомагателни ластици на всеки сантиметър надолу по опашката, с цел да я придържате дружно. Уверете се, че ластиците са много хлабави, с цел да не оставят забележима диря върху косата ви. Легнете да спите и я пуснете на сутринта. Този способ е доста елементарен, с цел да изправите своята коса.

5. Усукване на косата на кок

 изправите 6 метода да изправите косата си естествено вкъщи фотография: pinterest

Ако по начало имате много послушна, права коса, този способ евентуално ще ви свърши работа да я изправите. Направете конска опашка от влажна коса и я усучете като въже. Увийте я към себе си, с цел да извършите кок, и я закрепете с ластик. Оставете да изсъхне на въздух и по-късно разресвайте с четка.

6. Направете естествена маска за изправяне

 изправите 6 метода да изправите косата си естествено вкъщи фотография: pinterest

Пълномасленото мляко (кокосово или млечно) има подхранващо деяние върху косата, което я изглажда и укротява, като ѝ оказва помощ да се изправи.

Препоръчваме да си извършите маска с мляко и мед.

Смесете 1 чаша пълномаслено мляко или кокосово мляко с 1 с.л. мед и оставете да попие в косата и скалпа за един час, преди да измиете.

Можете също по този начин да смесите 2 чаши мляко с 1 яйце. Накиснете косата си в него за 10 минути, след което изстискайте, не изплаквайте и увийте с найлоново покритие за още 30 минути. Измийте и подсушете с четка.

Можете да изплакнете косата си със студена вода под душа, защото тя отстранява накъсването и я изправя ненапълно. Опитайте да сложите шапка, до момента в който косата ви се суши на въздух, с цел да я изравните. Може да се наложи да усучете, приберете и закрепите по-дългите елементи, с цел да покриете всичко. Обмислете опцията да изсушите косата си отчасти с студен въздух (използвайте студената конфигурация на сешоара), след което да я увиете и прикрепите компактно към главата си за през нощта.

Това са лесни и естествени способи, с които можете да изправите своята коса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР