Искът за обявяване в ликвидация на дружеството Олимпик влиза в

...
Искът за обявяване в ликвидация на дружеството Олимпик влиза в
Коментари Харесай

Искът за обявяване на ликвидация на Олимпик влиза в съда в Кипър

Искът за оповестяване в разпродажба на сдружението " Олимпик " влиза в правосъдната зала в кипърската столица Никозия в сряда, 12 септември, заяви БНР.

Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с уточнения за процедурата, която следва, условията и изискванията за подаване на исковете, увери краткотрайният ликвидатор Павлос Накузи.

Припомняме, над 200 000 българи останаха без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " поради банкрута на кипърското застрахователни сдружение " Олимпик ". Те би трябвало да сключат нова лавица с друго сдружение от 18 август, събота. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще дадат " прочут " гратисен интервал на водачите, които са " изгорели " от банкрута на сдружението.

От Комисията по финансов контрол (КФН) оповестиха, че финансовите вреди на българските водачи в резултат на банкрута на застрахователя са към 9.35 милиона лв.. Щетите са по-ниски, поради сключването на полици на разсрочено заплащане.

Фалитът на застрахователното сдружение " Олимпик " провокира изключително съвещание на Народното събрание по време на лятната почивка и приемане на оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн.

След обявяване на правосъдното решение за оповестяване на сдружението в разпродажба в Официалния вестник на Република Кипър стартира да тече първият период, значим за клиентите на " Олимпик ".

Възможно е на идното съвещание в сряда да бъдат подадени възражения против самата разпродажба или против непрекъснатия ликвидатор, който би трябвало да бъде назначен от съда, допускат осведомени. Той ще бъде номиниран от Гаранционния фонд на Кипър.

Ако няма нови претенции, съдът ще продължи с процедурата. Очаква се правосъдното решение да излезе дни по-късно.

Потърпевшите от банкрута на компанията ще имат 35 дни от деня на обявяване на решението да подадат своите искове за компенсации или възобновяване на сумите по предварително прекратените застрахователни полици, като срокът може да бъде удължен от ликвидатора.

Всеки клиент на " Олимпик " в България и Кипър ще получи персонално писмо, на адреса, който е дал в компанията. С писмото ще бъде известен какво следва да направи, сподели краткотрайният ликвидатор.

В това писмо ще бъде дадена подробна информация за процедурата, условията и периодите за подаване на желае, както и формулярът, който би трябвало да бъде запълнен.

Всички кредитори от България и Кипър ще бъдат включени в общ пул и те ще бъдат третирани равнопоставено, в транспарантна и обективна процедура, увери Накузи. За угаждане на исковете няма значение времето на тяхното подаване, обясни той.

Дължимите заплащания ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове.

Запознати плануват, че процедурата може да продължи и над 5 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР