Исканията на служители на Министерството на вътрешните работи за 10%

...
Исканията на служители на Министерството на вътрешните работи за 10%
Коментари Харесай

Партия МИР подкрепя справедливите искания на служителите на МВР


Исканията на чиновници на Министерството на вътрешните работи за 10% нарастване на заплатите са изцяло обективни и наложително би трябвало да бъдат заложени в държавния Бюджет за 2023 година.

Това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев и акцентира, че партията поддържа изцяло настояванията на чиновници на Министерство на вътрешните работи.
-->
“Исканията на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) наложително би трябвало да бъдат разисквани и признати при второто четене на закона за държавния бюджет на България за 2023-та година. Срамна и позорна е позицията нс Асен Василев, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са получили 20% нарастване на заплатите през предходната година и за това тази година няма да получат нарастване на заплатите. Ще напомня на министъра на финансите, че това предходната година действително не беше нарастване, а отплата за момента, през който 34 държавни министерства получиха нарастване на възнагражденията до 30% поради присъединяване си в битката против ковид. Ако Асен Василев е не запомнил Министерство на вътрешните работи го нямаше в този лист, тъй че това действително не е нарастване, а отплата ”, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше безапелационен, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи заслужават заслужено възнаграждение на своя труд, който съгласно Славчев е измежду най-рисковите. 

“За голямо страдание наклонността е към съществено увеличение на всички типове престъпност в страната, в това число и внасяне на такава от непознати страни и хора. Именно за това е наложително чиновниците на Министерство на вътрешните работи да получат най-малко 20% нарастване на своето заплащане ”, съобщи още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР напомни, че трите стълба на държавнистта са образованието, опазването на здравето и вътрешния ред и сигурността на българските жители.

“Всички чиновници в областта на сигурността, образованието и опазването на здравето би трябвало да имат заслужено възнаграждение на своя труд. Нещо повече - всички те би трябвало да получават най-високите заплати, тъй като без обучение, без опазване на здравето и без подсигурен вътрешен ред и сигурност на процедура не може да съществува и да оцелее нито една страна ”, съобщи още ръководителят на партия МИР.

Той прикани ръководещите неотложно да се преценяват и да изпълнят настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи или неотложно да подадат оставка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР