Исканията на майките на деца с увреждания до голяма степен

...
Исканията на майките на деца с увреждания до голяма степен
Коментари Харесай

Бисер Петков посети център за настаняване в Кюстендил

Исканията на майките на деца с увреждания значително към този момент са изпълнени. Това сподели при визитата си в Кюстендил министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.По думите, му тази седмица в Народното събрание ще бъдат разисквани възможни оферти за възстановяване на двата проектозакона, този за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ. Министърът се надява доникъде на декември измененията да бъдат признати и настояванията на майките да бъдат изпълнени.

Министър Петков дружно с ръководителя на Държавната организация за протекция на детето Елеонора Лилова посетиха центровете за настаняване от фамилен вид " Сияние " в Кюстендил, с цел да се срещнат с изискванията на живот в тях. В две новопостроени къщи и два жилището живеят общо 24 деца и младежи с увреждания. Те са резултат от взаимен план на общината и фондация Сиивър.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Основното, което ме впечатли тук е доста професионален метод към децата, към потребителите в това време комбиниран с чисто човешка грижа и топлота в връзките, тъй като виждате тук всяко дете е обгрижвано съвсем от един чиновник.
До 2024 година би трябвало да приключи извеждането на децата,лишени от родителска грижа от останалите домове. Ще бъдат закрити и 10 институции за хора с психологични проблеми.
Елеонора Лилова - ръководител на Държавната организация за протекция на детето: Ето подобен би трябвало да бъде моделът държавните институции дружно с общинската локалната власт и надлежно неправителствени организации, да обединят своите старания и дружно да работим, тъй че децата да развиват своя капацитет.
За идната година ще бъдат отпуснати още 30 млн. лева за финансиране на разнообразни обществени услуги-съобщи още министър Петков..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР