Искането на Сърбия за обсъждане акцията на РОСУ в Северно

...
Искането на Сърбия за обсъждане акцията на РОСУ в Северно
Коментари Харесай

Напрежението на Балканите расте: ЮНМИК удари Прищина

Искането на Сърбия за разискване акцията на РОСУ в Северно Косово в границите на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, планувано за 10 юни, може да бъде подкрепено освен от Русия, само че и от самата задача на интернационалната организация (ЮНМИК) в най-младата страна на Балканите. Това разкрива електронното издание на белградския всекидневник „ Вечернье Новости “, представено от Фокус.

Страшна опасност надвисна над Балканите! Променят границите, в случай че...


„ Именно поради бруталността на дейностите на РОСУ от предишния вторник, ЮНМИК още един път гневно подсети на Прищина за обвиняванията в несъразмерна и неоправдана приложимост на мощ, само че и в неистина “, акцентират от редакцията.

От Временната администрация на Организация на обединените нации в Косово оповестиха, че информацията, предоставена от полицията за последните събития, не е в сходство с тази на ЮНМИК. Доказателство за това са задържанията на двама представители на задачата, с което косовските управляващи са нарушили обезпечения им имунитет.

По тематиката по-късно денем в Белград ще приказват министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич и специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации и Захир Танин.

Сръбски МиГ-29 на бръснещ полет се устремил към Косово

Веднага след побоите и арестите на двама от чиновниците на ЮНМИК, единият от които съветски жител, Танин предизвести Прищина, че всяка офанзива против членовете на задачата ще докара до интернационална и дипломатическа правна реакция на най-високото равнище.

Председателят на Центъра за външна политика Драган Джуканович счита, че изказването на ЮНМИК е забавено, само че доста значимо.

„ За страдание с оглед опита си не можем да чакаме впечатляващи резултати от това съвещание (на Секретен сътрудник на ООН), като се има поради разделянето сред непрекъснатите членове по въпроса за Косово. От една страна, Съединени американски щати, Англия и Франция, а от друга, Русия и Китай. Въпросът е дали ще има взаимно изказване по този въпрос “, разясняват специалистът.

Адвокатите на 11-те сърби, задържани по съмнение за противозаконна активност в Косово, оповестиха, че ще апелират решението на Основния съд в Прищина за удължение на периода на ареста им до 30 дни. Решението може да се чака едвам идната седмица.

Все още шестима сърби, ранени при дейности на косовските специфични сили в община Зубин Поток, остават в отделението по хирургия на болничното заведение в Митровица, напомня изданието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР