Искането на българската прокуратура за арест на Антони Тренчев и

...
Искането на българската прокуратура за арест на Антони Тренчев и
Коментари Харесай

Сърбия отказа да арестува Антони Тренчев и Коста Кънчев

Искането на българската прокуратура за арест на Антони Тренчев и Коста Кънчев, двамата притежатели на „ криптобанката “ Nexo, против които у нас се води следствие, не е било изпълнено от управляващите в Сърбия. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура (СГП).

В известието на Софийската градска прокуратура се напомня, че на 7 април прокуратурата е получила информация от националното бюро на Интерпол в Белград, съгласно която двамата обвинени са пристигнали ден по-рано на летището в Белград с полет от Дубай. Интерпол е уведомила сръбските управляващи, че поради жалбите от Тренчев и Кънчев, публикуваните дифюжъни (бел. ред. - системата на Интерпол за издаване на бюлетини и телеграми) за издирването не са забележими.

От държавното обвиняване допълват, че са изпратили преводи на сръбски език на молбите за оповестяване за интернационално търсене и краткотрайно задържане на двамата до Министерството на правораздаването на Сърбия.

След отхвърли да бъдат задържани СГП е уведомила основния прокурор Иван Гешев за неспазване на интернационалните договорености по Европейската спогодба за екстрадицията, с цел да бъде сезиран генералният секретар на Съвета на Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР