Искането на албанския премиер Еди Рама Тирана да бъде отделена

...
Искането на албанския премиер Еди Рама Тирана да бъде отделена
Коментари Харесай

Албанската преса: Премиерът Рама се надява на отделяне от РСМ по пътя към ЕС

Искането на албанския министър председател Еди Рама Тирана да бъде отделена от Скопие по пътя към участие в Европейски Съюз е необятно отразено от албанската преса, съобщи БГНЕС.


На 17 февруари Рама беше един от събеседниците в панелната полемика „ Балканите на фокус “ в границите на 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността. В полемиката участваха още македонският президент Стево Пендаровски, президентът на Черна гора Яков Милатович и американският сенатор Джейн Шахин.

„ Премиерът Рама се надява Албания да бъде отделена от Северна Македония в европейското пътешестване към пълноправно участие в Европейски Съюз “, написа „ Албениън пост “. Изданието отбелязва, че съгласно министър-председателя страната му не е могла да направи идната крачка към блока в пакет с РСМ и заради това се постанова смяна.

„ Премиерът Рама желае Албания и Северна Македония към този момент да не са „ двойка “ по пътя на европейската интеграция, както беше до момента “, анонсира „ Тетовасот “.

“Рама от Мюнхен: Надявам се да се откъснем от Северна Македония “, осведоми INA-ONLINE.

„ От Мюнхен, Германия, където се организира Конференцията по сигурността, министър председателят Еди Рама изрази вяра страната ни да бъде отделена от съседката ни в процеса на евроинтеграция “, написа медията.

RTSH 24 разгласява новината със заглавие „ Рама: Надявам се, че пътят на Албания към Европейски Съюз към този момент не е обвързван със Северна Македония “.

„ Рама дебатира за Европейския съюз и се пошегува с Гърция “, оповестява „ Shqip ”.

Информационния уеб страница цитира думите на албанския министър председател на конференцията, че “забавянето на европейската интеграция на района е най-хубавото гориво за национализма “.

“Еди Рама се майтапи с турското кафе в Германия ”, оповестява албанският ефирен канал TV Klan.

В публикацията се показва, че след извършените междуправителствени конференции към момента няма прогрес в европейската интеграция на района.

Gazeta Shqip озаглави новината: „ Пречка ли е Гърция по пътя на Албания към Европейски Съюз? Рама отговори с смешка: Ние ги обичаме! “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР