Искаме в началото на следващата година Еврокомисията да препоръча началото

...
Искаме в началото на следващата година Еврокомисията да препоръча началото
Коментари Харесай

Хан: Искаме в началото на 2018 г. ЕК да препоръча стартиране на преговори с Македония


Искаме при започване на идната година Еврокомисията да предложи началото на договаряния за участие с Македония. Това съобщи еврокомисарят по разширението Йоханес Хан на конференция в Скопие с премиера Зоран Заев

В Македония е реализиран огромен прогрес, Еврокомисията и страните-членки на Европейски Съюз в този момент гледат по-позитивно на ситуацията в страната и на опцията за старт на договарянията за присъединение.

„ Искаме при започване на идната година Еврокомисията да предложи началото на договаряния и в този момент сме по-убедени от предходната година, че страните-членки ще дадат единодушието си за такава рекомендация. Остава да се премине последният километър и половина от маратона “, посочи Йоханес Хан, съобщи БГНЕС.

Според него е значимо опозицията в Македония да поеме своята роля и да бъде виновна.

„ Ако Европейски Съюз е народен приоритет, задачата може да се реализира единствено когато всички вървят в една и съща посока. Затова приканвам опозицията да бъде градивен критик, с цел да се спазят всички периоди и дати, за които се договорихме”, сподели той.

Премиерът Заев пък осведоми за подхванатите дейности във връзка с незабавните цели за промени в правосъдната система, надзор на разследващите служби и за по-ефективна администрация. Той акцентира, че локалните промени, начинания и действия в региона на външната политика в никакъв случай не са били по-динамични и че интензивно се работи за възстановяване на връзките с всички съседи, в това число и Гърция, с която се работи за решение на разногласието за македонското име.
Във връзка с оповестяването на тактиката на Европейски Съюз за Западните Балкани, еврокомисарят уточни, че в стратегическия документ ще бъдат включени всички шест страни от района в посока пълноправно участие в европейската общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР