Искаме справедливи наказания за убийството на моя син, заяви Атанаска

...
Искаме справедливи наказания за убийството на моя син, заяви Атанаска
Коментари Харесай

Жители на Цалапица излязоха на протест пред Съдебната палата с искане за справедливи наказания

" Искаме обективни санкции за убийството на моя наследник ", съобщи Атанаска Бакалова, майка на жертвата. Протестиращите упорстват за санкции " пожизнен затвор " за всички, свързани с убийството на младия мъж.

Това е следващата акция на жителите на Цалапица, откакто митинги към този момент се организираха в Пловдив и Стамболийски. Протестиращите упорстват също и за оставки на служители на реда в районното ръководство в Стамболийски, тъй като считат, че точно униформените са виновни за забавянето на следствието и бягството на посочения за причинител на убийството.

Българска телеграфна агенция напомня, че Районният съд в Пловдив остави в ареста двамата братя близнаци В. Д. и Б. Д., арестувани за персонално укривателство по случая. Те са привлечени като обвинени за това, че са помогнали на причинителя на убийството да избегне наказателно гонене.

Окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла като обвинен за убийството 30-годишен мъж с букви Р. И. Б., за който се появи информация в общественото пространство, че се укрива в Германия. Спрямо него има европейска заповед за арест.

Във връзка със случая министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставките на шефа на регионалната полиция в Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на Районното ръководство в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР