Искаме председателството ни на Съвета на ЕС да бъде не

...
Искаме председателството ни на Съвета на ЕС да бъде не
Коментари Харесай

Министър Павлова разкри какво иска за родното председателство на ЕС

Искаме председателството ни на Съвета на Европейски Съюз да бъде освен българско, а и балканско. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на Международна конференция за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз на тематика: „ Асоциацията на почетните консули в поддръжка на българското председателство на Европейски Съюз ", съобщи организация „ Фокус “. „ Длъжни сме и го имаме като настройка, воля и предпочитание да дадем нужната поддръжка на нашите партньорски страни по пътя на европейското участие “, сподели Павлова.

Тя разясни, че не биха могли да очертаят съответна дата за участие на тези страни. По думите й концепцията е страната ни да поеме уговорката да им даде ясната вероятност и явен проект за деяние. Министър Павлова добави, че българските цели, пречупени през общоевропейски дневен ред са в няколко основни послания. „ Ние правихме доста полемики, диспути, фокус групи, несъмнено, ще се веселя да чуя и вашето мнение, защото ние сме в стадий на разискване и показване на нашите цели “, обърна се Павлова към консулите и разясни, че декември месец ще има финален вид на целите.

„ От разбора на целите и тематиките, България няма по какъв начин да очертае една единствена тематика. Ние споделяме, че имаме три съществени послания. Зад всяко едно стоят няколко на брой основни значими цели, за които желаеме да работим и да отстояваме ", добави министър Павлова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР