Искаме оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а не

...
Искаме оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а не
Коментари Харесай

Димитър Бербатов поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз

Искаме оставката на управлението на Българския футболен съюз, а не на един човек. Ясно е, че има хора, които имат качества, само че управителните фактори е видно, че взимат неверните решения. Резултатите са красноречиви и човек би трябвало да си каже, че ще отстъпи. Длъжни сме да подсетим, че е пристигнало време за такава оставка.

Това съобщи претендентът за президентът на родната централа Димитър Бербатов.

" Искаме оставката на управлението на българския футболен съюз, а не на един човек. Ясно, че има хора, които имат качества, само че управителните фактори е видно, че взимат неверните решения. Резултатите са красноречиви и човек би трябвало да си каже, че ще отстъпи. Длъжни сме да подсетим, че е пристигнало време за такава оставка ", стартира Бербатов.
" Всеки би трябвало да понесе виновността си – едни повече, други по-малко. Ако стартираме от футболистите, всеки съм сигурен, че си прави оценка след мача. Те сами си поемат виновността. Оттам следва треньорът. Всеки ще изрази мнение по какъв начин е наредил състава, кой е повикал и кой не е повикал. Щом сме изгубили и двата мача, той си носи отговорността. Негова е по-голяма виновността. Следват управителните органи, които са сложили този треньор. Те вършат това за следващ път – назначават треньор и след няколко мача стартира противоположната ария, че той не става. На всички хора към този момент им омръзва. След като толкоз пъти си правил неверните избори, значи, че времето ти като началник е отминало ".

Бербатов засегна и тематиката с подмладяването на националния ни тим:

" Един по-опитен футболист ще е бил кален в такива дуели. Той ще знае по какъв начин да реагира, когато губи. Направило е усещане на множеството хора, че това го няма при нас. Това също е обвързвано с опитността. Черна гора са 600 000 души, а ние сме 6 млн. и половина. Държава с 600 000 побеждава страна с 6 млн. и половина. Не споделих, че заслужавахме да загубим, а просто, че загубихме. Бам, неточност и гол. Това е опит. Някой път годините на състезател не значат умелост безусловно. Трябва да се търси този баланс, с цел да може младите да порастват около опитните. Неподготвеността на самите футболисти идва от клубовете. За да имат ясна и съответна тактика, клубовете би трябвало да имат спусната тактика от футболния съюз. Клубният тим печели от това да имат готови национални състезатели.

„ Ситуацията е толкоз трагична, че след толкоз доста време ти би трябвало да започнеш от най-ниското равнище, което е ДЮШ. Това се е получило след толкоз време на ръководство. Ти даваш образец с мен, Марто, Стилиян и момчетата, че сме били по-подготвени. Бяхме по-подготвени, тъй като подготовката ни в клубовете беше по друг метод. Тя ни оказа помощ да излезем в чужбина и да се развием по друг метод. Самите клубове би трябвало да работят с БФС в унисон. Всички би трябвало да работят дружно, а не на парче. Трябва да посочваме грешките, тъй като те са факт “, продължи Бербатов.
Той бе безапелационен, че ще би трябвало време, с цел да бъде осъществена смяна за целия ни футбол.

„ Борим се с екипа ми да покажем на клубовете, че опцията е там. Имам екип, който е с мен, и целият футбол копнее за тази смяна. Ще би трябвало време да изпълним тази смяна. Знаейки, че работиш вярно, ти си предпазен. БФС би трябвало да бъде самодеен. На моменти се срещат футболисти, които са по-напреднали от своите връстници, само че те към този момент са все по-голяма необичайност. Когато се работи на парче в юношеските на национални гарнитури, слушам непрекъснати клюки за уредени мачове и симулативно играене, това е проблем. Има порочни практики. Може да са единствено клюки, само че резултатите красноречиво приказват, че системата не действа. Ние крачим към бездната. Имам поддръжката на цялата футболна общност, само че тази смяна няма по какъв начин да се случи в обществените мрежи, а би трябвало да има деяние. Продължават да се случват необясними неща – правосъдни борби се водят. Това е един от методите, по които държим линията, която може да ни подсигурява триумф. Това е законният метод. В момента делото за президент на БФС е обжалвано и отива към Върховен касационен съд. Няма по какъв начин Върховен касационен съд да допусне дело и да реши в интерес на българския футболен съюз. Ако го одобри, ще се сътвори порочна процедура. Когато един клуб е обжалвал изопачен Конгрес, той е в правото си “.
„ След опорочения Конгрес, на който трябваше да има балотаж, какво се чака от мен? Да се предадем, да кажем „ Да “, да се примирим или да апелирам? Ако имаше балотаж, както е по правилник, ние печелихме Конгреса. След това ние още веднъж събрахме декларация. Тези заявления, които събрахме, ги подадохме в БФС и то по правилник, само че те ги отхвърлиха. След това ги дадохме в Съда, а съдията протака във времето. А съдията би трябвало да види, че е направена подписка за Конгрес и автоматизирано да свика Конгрес “, сподели още Димитър Бербатов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР