„Искаме оставката на министър Румен Порожанов, да не си измиват

...
„Искаме оставката на министър Румен Порожанов, да не си измиват
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искаме оставката на Порожанов, управляващите да не си измиват ръцете с шефа на БАБХ

„ Искаме оставката на министър Румен Порожанов, да не си измиват ръцете с шефа на БАБХ Дамян Илиев ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след изключителното съвещание на Председателския съвет на Народното събрание за чумата по животните.
По думите ѝ Румен Порожанов и министър председателят Бойко Борисов носят персонална отговорност за случилото се с чумата по животните.
„ Не получихме отговор на научното мнение, издадено от центъра към МЗХГ, с което четири доктори, професори и експерти оспорват, че става дума за заболяване от чума. Искаме да се обясни защо тъкмо става дума “, сподели Нинова.
Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е предотвратила напрежение в Шарково. „ Освен заплаха от болест, сега имаме заплаха от гражданско непокорство, от ескалиране на напрежение и от конфликти. Предупредих и особено се обърнах към господин Цветанов: „ Дайте всички да успокоим това напрежение “, сподели Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че всички дейности на страната по отношение на чумата по животните са противозаконни.
„ Запознаха ни със обстановката. Обсъждахме досегашните дейности на ръководещите, както и бъдещите. Нашата позиция - оспорихме всички досегашни дейности на държавното управление като противозаконни на съображение Закона за ветеринарно-медицинската активност, който споделя, че в тази обстановка би трябвало да се свика централната епизоотична комисия. Заповедите би трябвало да се подпишат от министъра на земеделието “, сподели тя.
По думите ѝ на това законово съображение Българска социалистическа партия счита, че всичко направено дотук е нелегално. Нинова съобщи, че социалистите са оспорили практическото осъществяване на подхванатите ограничения и означи, че не се прави задоволителна стерилизация, а стопаните не се осведомят.
„ На чисто правно съображение и на на практика дейности досегашните ограничения на държавното управление са безусловно несъответстващи. Предложихме да си съблюдават законите на страната, да си свикат централната епизоотична комисия през днешния ден. Двамата министри да си подпишат заповед за ограничения. Ако стопаните заведат групов иск, за което са подготвени, всички дейности на страната са противозаконни, страната ще бъде наказана и ще би трябвало да заплаща компенсации на тези хора “, сподели Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР