Искаме избори и промяна на модела на управление. Искаме край

...
Искаме избори и промяна на модела на управление. Искаме край
Коментари Харесай

Нинова: Голямата победа е, че народът се освободи от страха


Искаме избори и смяна на модела на ръководство. Искаме завършек на лобистките закони и институции, които се употребяват като маша за пробутване на лобистки ползи. Хора, употребявани като бушони да извършват частни ползи и по-късно да бъдат сменяни, с цел да се резервира системата. Пропаганда, която всява боязън и санкционира всеки инакомислещ.Затова би трябвало система от ограничения, които да се трансформират този модел, а не просто едните да си тръгнат и друга партия да продължи да ръководи постарому. Това съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Предсрочните избори са нужни, тъй като идва рецесия, а ръководещите потвърдиха, че не могат да се оправят с нея, сподели още тя.

Откакто стартира рецесията с COVID-19, прилаганите ограниченията не работят – те с нищо не оказват помощ нито на стопанската система, нито на семействата. Управляващите нямат никакъв проект по какъв начин да продължат оттук насетне, счита водачът на опозицията. Според нея държавното управление не се употребява с доверие и не може да прокара промени, а Народното събрание е делегитимиран.

Затова би трябвало нов парламент и ново държавно управление с ново доверие, с цел да може да започва промени и да направи проект за развиването на България. Старите са изчерпани, съобщи водачът на социалистите.

Искаме оставката и на Борисов, и на Гешев. Подкрепяме митингите и призоваваме всички наши симпатизанти и членове да се включват в тях, бе апелът на Корнелия Нинова.

Тя напомни, че преди година Българска социалистическа партия е предложила правосъдна промяна в две съществени две елементи: Първата беше налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор посредством промени в Закона за правосъдната власт. Другото, което предложихме, беше безусловно друг модел на действие на КПКОНПИ.Ако тогава тази промяна беше призната, позволявам, че в този момент нямаше да има такова напрежение. Уви, когато опозицията предложи нещо, то се отхвърля априори, изясни още Нинова.

Не единствено сме поискали оставка, само че сме предложили и решение на казуса, сподели тя по отношение на готовността на Българска социалистическа партия да ръководи. Ако има някой, който да е пореден през последните четири години в настояването за смяна на този управнически модел, това е Българска социалистическа партия. Преди четири години декларирахме думи, които в този момент се чуват на улицата: „ Има паралелна страна и задкулисие, което ръководи същинската страна. Това задкулисие е проникнало във всички партии и си е купило политици от всички цветове. Ако желаеме да се борим, би трябвало да се обединим и да се надигнем против мафията “. Тези неща освен ги декларирахме, само че се борихме против тях. Сега резултатът, който гонихме се вижда по улиците – народът се освободи от страха и апатията. Това е огромна победа “, приключи Корнелия Нинова.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР