Искам ясно да кажа на всички колеги и анализатори, както

...
Искам ясно да кажа на всички колеги и анализатори, както
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма как стартът в Шенген да бъде провал

" Искам ясно да кажа на всички сътрудници и анализатори, както и на нашите другари и съидейници: Няма по какъв начин триумфът да бъде показан като неуспех. Въпреки многото старания в тази посока. Въздушен Шенген не е " нищо ", написа във фейсбук профила си съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков след новината, че Австрия анулира ветото за България.

Ето какво още написа водачът на Политическа партия във връзка значимата новина за пробива " Въздушен Шенген ":

" Разбирам, че нашите политически и геополитически съперници не са изключително зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското съглашение.

Има обаче времена, в които политическите и партийните ползи би трябвало да правят отстъпка на националните. И през днешния ден е тъкмо подобен ден.

- България чака този миг от 12 години.

- Въздушен Шенген не е " нищо " - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на самолетните компании, работят в Европа, прибират се при околните си за празниците.

- Ще получим обилни финансови средства за подсилване на границите.

- Това решение ще е тласък и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.

- Ще има засилено наличие на сили на „ Фронтекс " при охраняването на границата – това е взаимност и обмяна на опит, и е спомагателна гаранция за сигурност.

- В " играта сме ". България политически става член на Шенген, взе участие във всички формати и договаряния, има право на несъгласие.

- Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите.

- Ние и в този момент сме задължени да записваме и одобряваме мигранти - по този начин е съгласно Дъблинското съглашение - не е нищо ново.

- Русия, чиято политика е да насърчава мигрантите от близкия изток към Европа по всевъзможен метод, в този момент задейства целия си медиен и институционален запас, с цел да показа триумфа на България като неуспех. Вижте да вземем за пример какво става сега с Финландия - те си затварят границите, тъй като Русия кара с рейсове огромни групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на Полско – Белоруската граница.

Поздравявам Николай Денков и цялото държавно управление за голямата стъпка напред ", написа още Петков.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР