Искам мъж, който носи костюми. Тази вечер искам да вечерям

...
Искам мъж, който носи костюми. Тази вечер искам да вечерям
Коментари Харесай

Изповедта на една материалистка

Искам мъж, който носи костюми. Тази вечер желая да вечерям с него в прекрасен ресторант. Искам да си облека обичаната рокля и да нося най-красивите обувки. Искам да пия вино – бяло, изсъхнало и да чувам джаз. Може и без последното. Така станах материалистка. Сложиха ми този етикет преди няколко дни. Аз гордо го “залепих ” на новата си чанта Prada и взех решение да се разходя из улиците на града в този тип. И започнах да се оглеждам за другите като мен – материалистки с афинитет към модата и хубавото вино. Има доста като мен, повярвайте ми! Моите приятелки са такива, дори и един-двама мъже-материалисти познавам – знаят какво желаят от живота, работят крепко и нямат нищо срещу да ги назовават по този начин. Защото какво е да си материалист в днешно време, в действителност?



Не бъркайте материализма с положителния усет.

Добрият усет се възпитава с години. Той идва вследствие на личностното развитие в градивна посока. Добрият усет демонстрира характерно отношение към „ Аз “-а, към света, към метода на живот. Материализъм е да искаш да имаш златни принадлежности, скъпи облекла, силикон поради самото имане. Добър усет е да знаеш по какъв начин да употребяваш приборите, даже и да не са твои, да знаеш по какъв начин да изглеждаш добре в облекла, които може да не са най-скъпите, както и да знаеш, че хубостта идва първо от вътрешната страна.

Не бъркайте материализма с мотивацията  за развиване.

За една жена, попаднала в академична среда, приключила висшето си обучение с ясната концепция защо служи то, мотивацията е въпрос на темперамент. За мен тя е всичко – обич към книгите, почитание към личните избори, стъпка към реализирането на фантазиите. Мотивацията да реализираш задачите си не е материализъм. Това е религия в себе си и доста безсънни нощи. Материализъм е да отиваш в университета с желанието да си намериш богат брачен партньор. Мотивация е да отиваш там, с цел да откриеш нови гледни точки.

Не бъркайте материализма с избора на подобаващ сътрудник.

Мъжът с хубава кола, доста пари, маркови облекла – аз, материалистката, не диря това. Защо ме обвинявате? Аз желая мъж, с който да мога да приказвам за история, да вземем за пример, стимулиран мъж, мъж, който да знае, че може повече, тъй като и аз мога повече. Искам мъж, който ще може да стимулира децата ни, ще им покаже какво е добър усет и ще ги научи да построяват характерите си. Да, тези мъже имат пари, имат скъпи коли, носят костюми с ръкавели, тъй като, в последна сметка, това са си поискали от живота. В името на положителния “генетичен ” код, който желая да предам на децата си, аз предпочитам този мъж. Наречете ме материалистка и дано мъжът, които не търси жена по сходни критерии, да хвърли първия камък!

Не бъркайте материализма с положителния фасон.

Възпитанието, маниерите, държанието – те са толкоз значими за мен, колкото важно е да се усмихвам всеки ден. Да имаш просвета на държание нито е смешно, нито първа крачка към реализиране на материални придобивки. Да държиш чаша подозрителен алкохол в някоя дискотека, полугола, в очакване на принца на бял кон – това е материализъм. Да пиеш чаша шампанско, без да се превръщаш в част от масите, е въпрос на добър фасон.

Не бъркайте материализма с желанието за пътешестване.

Има два вида дами – такива, които пътуват и всички останали. Аз съм от първите. За положителната отмора или едно премеждие давам цялата си страст. И считам, че светът е дребен. Пътувам, тъй като така съм щастлива. И в случай че мъжът от по-горните редове обича да пътува, ще си разделим страстта и повярвайте ми – има дами, които пътуват със лични средства, тъй като работят и тъй като материалната страна на едно пътешестване е въпрос на положително финансово планиранe, а не на мъж, който да замести всичко това.

Не бъркайте материализма с любовта към обувките.

От обич към себе си, най-безсрамно си признавам – обичам обувки! Може да звучи егоистично, само че – закупувам си ги сама. Иначе, да, знам – материализъм е, когато синдромът на Пепеляшка се развие толкоз мощно, че да стартираме да търсим зависимости – някой различен да ни купува въпросните обувки. Извинете, само че усетът на едно материално момиче е прекомерно висок, с цел да разреши някой различен да избира обувките ѝ или чантите. Затова на моя етикет с надпис „ материалистка “, аз на драго сърце поставям кавички. А на подправените чанти Prada за разтуха остава съмнителния надпис „ правилно с оригинала “ и една развалена закопчалка, с които същинските материалистки всъщност отиват на лов за мъже…

Текст: Стефи Стоева; Инфо: Fashion Inside

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР