Искам да живея в нормална Европа, каквато ми обещаха седесарите

...
Искам да живея в нормална Европа, каквато ми обещаха седесарите
Коментари Харесай

Мартин Карбовски: Днес има един нов мутро-фашизъм, който е добър единствено в пропагандата

" Искам да пребивавам в естествена Европа, каквато ми дадоха обещание седесарите едно време. Сега седесарите са се прегърнали с мафията ". Това мнение изрази журналистът Мартин Карбовски.
Идеята на демокрацията, на свободните 90 години, която започваме да губим, е да ги има всички отзиви, уточни той.
" Днес има един нов мутро-фашизъм, който е добър само в пропагандата. Чета, че наводненията са поради градежите на руснаците по Черноморието, че Русия е умъртвила Левски. Това е агитация. Имаме доста по-лош проблем – имаме строй, който наистина започва леко да наподобява на криптофашизъм, на протофашизъм. Трябва да се противопоставим на фашизма не тъй като сме леви, а тъй като е човеконенавистна идеология. (…) Фашизмът стартира с една-единствена теза, с едно налагане, което стига до кресчендо, до фалцет. "
Според журналиста в този момент се прави опит за " история на ротационен принцип – който е на власт, сменя учебници, сменя празници ", По думите му " от самото начало приказваме какъв цвят да е фасадата, до момента в който къщата гори " и " ние се занимаваме с фасадата, с грима на тази народна власт ".
" Общественият диалог би трябвало да ни води в утринен ден, а се караме за нелепости. Мафията става допустима, в случай, че виждаш фашизма да тропа на вратата ", счита Карбовски. Той изрече опасения, че " непрестанно някой товари разделянето с думи и пуска ток на хора, които може би без този ток няма толкоз да скачат ".
" Докато се караме между тях, ние акушираме на раждането на чудовища. У нас чудовищата са доста витални. Утре ще се обърне палачинката и ще сменяме един гнет с различен, едни обиди с други ", акцентира Мартин Карбовски.
ПП-ДБ излъгаха, че ще борят Бойко, а се оказва, че Бойко ще направи годините, които Живков направи в политиката, добави той и призова да се създадат " едни естествени избори, с цел да видим как се е разджуркал политическият фасул през тези две години ".
" Обикновените хора би трябвало да схванат, че кресливите горе са кукли и би трябвало не да се карате с куклите, а да видите от кое място идва тази ръка ", съобщи журналистът.
" Всяка изкуствено основана насилническа система се срутва сама. Трябва да ѝ оказваме помощ да се срутва, с думи. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР