Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди

...
Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди
Коментари Харесай

Радослав Димов пред ВСС: Болен съм, не ми остава много! Искам да се изчисти името ми

Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки предприемачи, не е правилно. Страдам от болест, която не ми дава доста живот и желая името ми да бъде изчистено. С никого не съм приказвал. Това съобщи апелативният прокурор на София Радослав Димов пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която го изслушва по отношение на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. Димов беше упоменат от гръцки предприемачи.
Той сподели, че познавал упоменатия юрист Александър Червеняков, срещнали се въз основата на прокуратурата в град Бяла. По никакъв метод обаче Радослав Димов не се занимавал с проблеми с гръцките жители, предава 24 часа.
Не познавам Нотариуса, знам за него, че е заможен лъжец, не съм имал никакви контакти с него, сподели още Димов. Велимир Атанасов го знам от времето, когато беше арбитър в СРС, не съм бил в близки връзки с него, не съм поддържал никакви контакти с него.
Той допусна, че споменаването на името му от гръцки предприемачи е, с цел да извлекат изгоди. Димов сподели, че е подал сигнал в Софийската градска прокуратура, с цел да създадат инспекция по случая. Той бил разпитван като очевидец.
„ Опетнявайки моето име, опетняват и институцията. Хем шетам моето име, хем шетам името на институцията “, сподели още той.
Неговото чуване беше доста малко, към десетина минути. След него стартира чуването на Ясен Тодоров, който до наскоро беше зам.-шеф на националното разследване. Той изискал да бъде изслушан и от парламентарната комисия.
„ С оскърбителен изказвания в някои медии тежко се визира моето положително име, нанасят се вреди на моите близки, тежки вреди търпи освен моето име, само че и институцията “, разгласи Ясен Тодоров.
Той не бил чел отчета, само, което прочел е, че бил в тесния кръг на Божанов.
Не познавах Божанов, в никакъв случай не съм комуникирал с него, не знам къде са неговите адвокатски фирми, местоживеенето му, за съществуването му разбрах от скандалния запис с присъединяване на госпожа Ивайла Бакалова. Нямах визия и образно по какъв начин наподобява, сподели Тодоров. Той дефинира изказванието, че е посещавал клуба на Божанов като клеветническо. Даже не бил ходил в този регион.
Тодоров прикани да има институционална реакция против такива пасквили, с които боравят законодателната и изпълнителната власт и ги назовават отчети. „ Когато истината излезе, кой ще носи отговорност за тиражирането на тези оскърбителен изказвания “, попита Тодоров.
Огнян Дамянов го попита дали е чувал, че този клуб е продължение на различен клуб, който бил наоколо до Съдебната палата. И дали познава юрист Велимир Атанасов.
„ Не знам за какъв клуб говорите, а фотографията на Велимир Атанасов видях в „ 24 часа “, сподели Ясен Тодоров. Той отново повтори, че не бил осведомен с така наречен отчет, който бил импортиран в парламентарната комисия. Той не знаел кои са другите имена в този лист, тъй като не бил го виждал.
„ Надявам се истината да излезе нескрито и институциите не по този начин лековато да се отнасят към такива пасквили и единствено по доноси да се унищожават човешки ориси “, сподели още Тодоров.
Йордан Стоев предложи да се изиска отчета от Народното събрание, и всички техни сътрудници, които желаят, също да изкажат мнения. Гергана Мутафова предложи да бъде поканен и юрист Александър Червеняков. Калина Чапкънова също предложи да се чуе гласът на магистратите. Тя виждала и нещо по-дълбоко като наклонност – опълчване на едни магистрати по отношение на други, опълчване на съд против прокуратура. Добър вид бил да не основават нарочна комисия в Прокурорската гилдия, а всички дружно да работят.
Огнян Дамянов пък разяснява, че с учудване чул изявления на адвокати, които споделили, че нямат доказателства, само че техният извод бил подобен. И той имал мнение за някои управляващи, само че не го изразявал обществено.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР