Исках да поздравя кмета проф. Христо Христов и на местна

...
Исках да поздравя кмета проф. Христо Христов и на местна
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков ще съдейства за реализирането на важни за Шумен приоритети и инфраструктурни проекти

" Исках да поздравя кмета проф. Христо Христов и на „ локална почва “, и на място да видя кои са най-важните цели за града и общината. Част от тях са включени в проектобюджета, само че има опция да се актуализират. Трябваше още веднъж да обсъдим кои са плановете, които се издигат като приоритет за Шумен за идващите няколко години ". Това сподели министър председателят акад. след срещата му с кмета проф. Христов, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Това, което слушам, с изключение на тематиката за водата е, че спортните уреди са това, което е болна тематика и по която ще се търси решение през идващите години. Говорихме кои спортни планове по какъв начин могат да бъдат финансирани. Говорихме и за градския стадион, и за хиподрума, и за плувния басейн. Говорихме за висшето обучение и за подготовката на фрагменти за Индустриалната зона в града. Покрихме необятен набор от тематики “, означи Денков.  

Той напомни, че през днешния ден е направена алегорична първа копка на автомагистралата „ Русе – Велико Търново “ и дружно с районния министър са обяснили, че „ има извънреден фокус върху Североизточна България във връзка с скоростните пътища “ и през идната година ще се финансират планове за подготовка на скоростни пътища по всички съществени посоки в района.

За автомагистрала „ Хемус “ акад. Денков сподели, че нейното строителство ще се „ интензифицира много идната година по няколко от лотовете, за които има техническа подготовка. Това, което продължава да бъде проблем, е, че по лотове седем и осем няма техническа документи, тъй че няма по какъв начин да се строи, до момента в който не е направен планът на съответното равнище. Всичко, за което има планове, в това число лот девет, ще бъде ускорено доста идната година; има финансиране “, посочи Денков.  

По думите му въпросът с водата на Шумен е извънредно безизходен и натрупван през годините. " Има проблем и с цената на тока, със подписаните контракти с една от компаниите. Това, което обсъждахме, е, че текат правосъдни каузи и до момента в който не приключат, не може да се почисти договорът с компанията. Разбрахме се да се забележим още веднъж в София с представителите на ВиК-холдинга и министерството на районното развиване „ да забележим по какъв начин да стартираме да разплитаме това кълбо по този начин, че последователно да може да се откри стабилно решение “. Всичко неприятно, което е можело да се случи, се е случило. Тези насъбрани неточности в този момент една по една би трябвало да се оправят ", добави Денков.

Кметът Христов благодари на премиера за поетите задължения и посочи, че на среща в София идната седмица ще се приказва и за „ създаване на спортна база, обвързвана с футбола в Шумен “.

Акад. на следващия ден ще взе участие в полемика за образованието в Шуменския университет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР