Иска да отнеме правото на глас на Унгария, чака се

...
Иска да отнеме правото на глас на Унгария, чака се
Коментари Харесай

Заради Сорос Европарламентът наказва Орбан

Иска да отнеме правото на глас на Унгария, чака се трус в Европейска комисия

Европeйският парламент потегли да санкционира унгарския министър председател Виктор Орбан поради политиката му и отхвърли да приема мигранти. Брюксел започва най-тежката наказателна процедура против страна - членска на съюза - лишаване правото на глас. Това взеха решение 448 евродепутати, 197 бяха срещу, 48 се въздържаха. Докладът с предлагането е дело на " зелената " Джудит Сарджентини. Според нея Унгария създавала заплаха за нарушение на европейските полезности.
Свидетели сме на неприемлива външна интервенция във вътрешните работи на пълновръстен член на Европейски Съюз, съобщи в гневна позиция българският евродепутат Ангел Джамбазки. И разкри, че зад решението стои Джордж Сорос. " Европейски Съюз трябваше да съставлява съюз на суверени страни! А не федерален съюз от брюкселски провинции, в които европейската анонимна и неизбирана администрация може да постанова преходен политически инженеринг, стимулиран финансово от скандалния търгаш Джордж Сорос и мрежата му от платени лъжеграждански организации ", съобщи Джамбазки.
Когато не харесваш джендър акциите им, лишават ти правото на глас. Когато не искаш милиони афганистанци и африканци в дома си, лишават ти правото на глас, се споделя още в позицията на Джамбазки.
" В Европейския парламент болшинството депутати поддържа миграцията. Те желаят да отмъстят на Унгария поради това, че унгарците са решили да не трансформират своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, само че аз ще пазя Унгария против лъжливите обвинявания ", разяснява още преди деп по време на дебатите министър председателят Виктор Орбан. " Дребно възмездие на промигрантските политици ", добави през вчерашния ден външният министър на Унгария Петер Сиярто. Той съобщи, че страната му ще търси законови средства, с цел да оспори решението на евродепутатите, което съгласно него е взето " по излъган метод ".
В отчета на Джудит Сарджентини са изброени 12 области, с които ръководството на Виктор Орбан е провокирало паника. Сред тях са конституционната и изборната система и независимостта на институциите и правата на съдиите.
Европарламентът изготвя сходен отчет за първи път. Той е стъпка към задействането на член 7 от контракта за Европейски Съюз против Будапеща. Процедурата по него бе стартирана за пръв път в края на декември 2017 година против Полша, само че по самодейност на Европейската комисия. Според източници от Брюксел надали ще се стигне то лишаване правото на глас на Унгария. За да се случи това е нужно единомислещото утвърждение на другите държави-членки, a първата срещу занапред е ясно, че е Полша.
Евродепутатите от ГЕРБ са защитили Орбан, макар че за наказателната процедура са гласувани и депутати от ЕНП, в която членува партията на Виктор Орбан " Фидес ". Пред публицисти в Брюксел Асим Адемов и Емил Радев обявиха, че са срещу наказателната процедура против определения с 2/3 от народа си маджарски министър председател.

Решението за Унгария не е дефинитивно. То влиза в Европейския съвет, където няма да мине, в случай че страна - членка наложи несъгласие. Очакват се минимум три страни да бъдат срещу - Полша, Италия и Чехия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР