Ирландският нискотарифен превозвач Райънер (Ryanair) е изпратил писма до синдикалните

...
Ирландският нискотарифен превозвач Райънер (Ryanair) е изпратил писма до синдикалните
Коментари Харесай

"Райънер" е готов да преговаря със синдикати на пилотите, само за да избегне стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен транспортьор " Райънер " (Ryanair) е изпратил писма до синдикалните организации на водачите си в Ирландия, Англия, Германия, Испания и Португалия с покана за диалози.

Целта им е да бъдат " разпознати " тези синдикати като представителни за водачите в тези страни, тъй че да могат да договарят с управлението. Това оповестяват от компанията, която от една година извършва полети и от София по голям брой дестинации. Пилотите й в няколко страни оповестиха, че възнамеряват стачки като първата е оповестена за през днешния ден от италианските екипажи.

От превозвача пишат до медиите, че няма да договарят с водачи, които работят и за съперници на " Райънер " или другаде.

Компанията обаче нямало да промени дълготрайната си политика да одобри синдикалните организации единствено с цел да избегне опасността от стачки тъкмо по празниците. Превозвачът приканва синдикатите да се откажат от плануваните дейности за 20 декември, тъй че клиентите на самолетната компания да могат да пътуват без терзания.

" Полетите по Коледа са изключително значими за нашите клиенти и ние желаеме да ги освободим от терзания, че може да не съумеят да се приберат вкъщи за празниците ", афишира изп. шеф на компанията Майкъл О`Лиъри.

Той изяснява, че превозвачът няма да си промени политиката допускайки съществуването на синдикати измежду водачите, само че ще го направи еднократно таман поради значимостта на пътуванията по празниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР