Ирландската полиция съобщи в петък, че е извършила 34 ареста

...
Ирландската полиция съобщи в петък, че е извършила 34 ареста
Коментари Харесай

Ирландската полиция извърши 34 ареста след безредиците в Дъблин

Ирландската полиция заяви в петък, че е направила 34 ареста за безредиците в Дъблин през нощта и че могат да последват нови митинги, откакто петима души бяха намушкани, в това число три дребни деца и това провокира рядко срещано принуждение в столицата, предава " Ройтерс ".

Полицията охранява ограбените магазини, до момента в който пожарникарите гасят транспортни средства в самия център на Дъблин рано в петък след часове на вълнения, които полицейският комисар Дрю Харис каза, че очаква да доведат до още доста арести.

Полицията упрекна крайнодесни пропагандатори за започване на насилието, след като дребна група антиимигрантски протестиращи дойдоха на мястото на нападението до основната улица на улица О`Конъл и се сблъскаха с полицията.

Полицията не разяснява националността на мъжа, арестуван по отношение на нападенията, но незабавно се появиха спекулации онлайн, че той е чужденец.

" Не сме виждали сходна обстановка с публичния ред до момента ", сподели Харис на конференция, добавяйки, че в петък в града ще има много засилено полицейско наличие.

" Мисля, че видяхме детайл на радикализация. Видяхме група хора, които безусловно вземат напръстник, цялостен с обстоятелства, вършат вана от омразни догатки и по-късно се държат по метод, който е рисков и унищожителен за нашето общество. "

На служителите на реда бяха нужни няколко часа, с цел да си възвърнат контрола, след като група локални младежи се причислиха към протестиращите, един от които издигана табела с надпис " Животът на ирландците има значение ", съпроводен от мнозина които крещяха  " разкарайте ги, вън ". Тълпата набъбна до около 200-300 души.

Гражданите бяха призовани да стоят надалеч от огромни елементи на града по време на разгара на насилието. Харис сподели, че 13 магазина са развалени или ограбени, 11 полицейски коли са повредени и унищожени дружно с три рейса и един трамвай. Един служител на реда е тежко ранен.

Пожарната бригада в Дъблин заяви, че пожарникарите са траяли да гасят запален трамвай на улица О`Конъл в петък сутринта и да обезопасяват мястото на случая. Градският превоз е възобновен, само че с ограничавания в региона.

Барикади бяха издигнати по някои търговски улици, където трябваше да се проведат разпродажбите за Черния петък. Полицията стоеше на стража пред магазин Foot Locker със счупени прозорци, който беше ограбен по време на безредиците. Предната част на хотел Holiday Inn беше закована с дъски.

Петгодишно дете е признато в незабавно поделение, откакто е получило съществени пострадвания при намушкване. Харис сподели, че момичето остава в доста тежко положение. 

Учителка на към 30 години също е в тежко положение.

Другите две деца - петгодишно момче и шестгодишно момиче са с по-леки пострадвания.

Задържаният от полицията е мъж в края на 40-те години, също лекуван за тежки пострадвания и различен обвинен не се търси.

Харис сподели, че полицията не е изключила нито един претекст, включително дали може да е обвързван с тероризъм.

Няма крайнодесни партии или политици, определени в Народното събрание на Ирландия, само че малките антиимигрантски митинги нараснаха през последната година.

Правителството преразглежда ограниченията за сигурност към Народното събрание, откакто скорошен митинг блокира депутатите вътре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР