Ирландската нискотарифна компания Райънеър (Ryanair) е регистрирала печалба от 663

...
Ирландската нискотарифна компания Райънеър (Ryanair) е регистрирала печалба от 663
Коментари Харесай

Райънеър с по-висока печалба през първото тримесечие и скок на приходите с 40 на сто

Ирландската нискотарифна компания " Райънеър " (Ryanair) е записала облага от 663 милиона евро през първото тримесечие (734 милиона долара), което е нарастване с 290 на 100 по отношение на предходната година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Печалбата на акция през първото тримесечие е възлизала на 58,22 евро по отношение на 16,53 евро през същото тримесечие на предходната година. За същия интервал приходите на " Райънеър " са скочили с 40 на 100 до 3,65 милиарда евро.

Планираните доходи са се нараснали с 57 на 100 до 2,47 милиарда евро. Броят на въздушните пътувания е повишен с 11 на 100 до 50,4 милиона.

Авиопревозвачът чака клиентите му през финансовата 2024 година да набъбнат до почти 183,5 милиона души, което би дало отговор на напредък с 9 на 100. Това е по-бавен ритъм от в началото предстоящите 185 милиона пасажери и се дължи на забавянето на доставките на самолети от " Боинг " (Boeing).

" Райънеър " остава сдържан оптимист за това, че облагата на компанията след облагане с налози ще бъде леко по-висока от миналогодишната. 

Шефът на " Райънеър " Майкъл О‘Лиъри прикани за незабавни промени на неефективната европейска система за надзор на въздушния трафик, защото авиолиниите се сблъскват със разстройства на трафика поради протестни дейности.

Той упорства Европейски Съюз да обезпечава отбрана за полетите по време на сходни стачки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР