Ирландска компания с 400-годишна история вече е на българския пазар

...
Ирландска компания с 400-годишна история вече е на българския пазар
Коментари Харесай

Ирландска компания с 400-годишна история стъпи на българския пазар за храни. Събра над 30 топ готвачи на представянето си



Ирландска компания с 400-годишна история към този момент е на българския пазар за хранителни артикули. Hayles Fine Foods е производител на месо, месни артикули и сирене чедър.

Представянето на компанията се организира в резиденцията на посланика на Република Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс. На него участваха над 30 топ готвачи от кулинарни учебни заведения, 4 и 5-звездни хотели, притежатели и готвачи от известни заведения в София.

Компанията бе показана пред българската аудитория от Пол Хейлс - правоприемник на семейството, която стартира да се занимава с фермерство още преди 4 века. Именно той прави селекцията за месото на българския пазар. А компанията към този момент предлага у нас висококачествени агнешко и телешко месо, сирене чедър и масло от обичайните ирландски породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Всички артикули са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и носят знака на висококачествени храни в Ирландия.

По време на събитието продуктите презентираха работилият в редица известни български и чуждстранни заведения за хранене, с опит от над 23 години, началник готвач Николай Димов и младата кулинарна вяра и издател на уеб страницата kulinaria.net Нина Тодорова. Те подготвиха изискани ястия от телешко и агнешко месо по обичайни ирландски предписания.



Продуктите на Hayles Fine Foods ще бъдат елементарно налични, като всеки искащ да си закупи качествено телешко или агнешко, ще може да го направи през интернет.

„ Много скоро продуктите ни ще могат да бъдат поръчвани посредством платформата за онлайн продажби на www.haylesfoods.com. Българските консуматори ще могат да опитат първокласно телешко и агнешко месо на налични цени. В уеб страницата ще публикуваме и предписания като по този метод желаеме да обогатим познанията на българите по какъв начин елементарно да подготвят телешко ", разгласи Пол Хейлс.

По време на презентацията той разяснява, че от престоя си в страната той е забелязал, че доста хора се интересуват да намерят качествено телешко, само че то не е изключително публикувано в България, поради което ще се радва да го разпространява с продуктите от фамилната компания.

Н.Пр. Майкъл Форбс също приветства стъпването на пазара на новата компания.

„ Ирландия е позната в България най-много със своето уиски. Много се веселя, че към този момент ще има опция да ни опознаете и с различен присъщ артикул за страната ни ", разяснява дипломат Форбс и прикани гостите да се хранят „ добре ".

А Ирландия държи точно на качеството на храните. Страната е известна с нововъведенията си в региона на сигурността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната стратегия Origin Green за развиване и резистентност, създадена от Ирландския съвет по храните, показва уговорката на ирландските производители на храни и напиткида работят по резистентен метод за здравословно хранене.

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР