Иранците гласуват за нов парламент в избори, помрачени от разочарование

...
Иранците гласуват за нов парламент в избори, помрачени от разочарование
Коментари Харесай

Иранците гласуват в законодателни, ключови парламентарни избори на фона на икономически опасения

Иранците гласоподават за нов парламент в избори, помрачени от отчаяние от стопански проблеми и ограничавания върху политическите и обществените свободи.

Изборите в петък са първото публично премерване на публичното мнение, откогато антиправителствените митинги през 2022-2023 година прераснаха в някои от най-големите политически разтърсвания след Ислямската гражданска война от 1979 година

Ирански публични лица и даже висшият водач аятолах Али Хаменей приканиха обществеността да гласоподава, само че изборните секции в столицата на страната, Техеран, наподобява имаха малко гласоподаватели.

Властите значително не разрешиха на политици, призоваващи за каквато и да е смяна в теокрацията на страната, необятно известни като реформисти, да вземат участие в изборите – оставяйки най-много единствено необятен кръг от консервативни или твърдолинейни фигури.

Икономиката на Иран продължава да стагнира под глобите на Запада поради бързо разрастващата се нуклеарна стратегия на Техеран и въоръжаването на ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР