Иранското министерство на здравеопазването съобщи, че 84 души са починали,

...
Иранското министерство на здравеопазването съобщи, че 84 души са починали,
Коментари Харесай

84 починали в Иран след консумация на контрабанден алкохол

Иранското министерство на опазването на здравето заяви, че 84 души са умряли, а близо 1000 са се натровили в последния месец и половина , откакто пили контрабанден алкохол, съобщи Франс прес.



Консумацията на контрабанден алкохол е доста публикувана в Иран,
макар въведените след Ислямската гражданска война от 1979 година санкции - пердах с бич, санкции и даже затвор.
Говорителят на здравното министерство Ирадж Харирчи сподели, че 959 души са постъпили на лекуване с алкохолно отравяне и означи, че това е " вълна от доста необикновени случаи ".
Той сподели, че 84 души са умряли, 305 са били оперирани поради бъбречни проблеми, а 27 души са имали проблеми с очите.

Според Харирчи главната причина за отравянията е отровният метанол, употребен във подправения алкохол вместо етанола , който се употребява при производството на алкохолни питиета.-->

Министерският представител сподели, че са осъществени няколко ареста и предизвести, че даже алкохолът в запечатани задгранични бутилки може да е подправен.

Повечето от случаите на отравяне са в северната провинции Алборз и в южната Хормозган.

В края на септември в страната също имаше голям брой случаи на отравяне с подправен контрабанден алкохол . Починалите тогава бяха 22-ма души.

В Иран право да създават или купуват алкохолни питиета имат единствено членовете на приетите от страната религиозни малцинства, само че човек може елементарно да се достави с контрабанден алкохол от противозаконни търговци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР