Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че САЩ са

...
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че САЩ са
Коментари Харесай

САЩ подготвят държавен преврат в Иран?

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че Съединени американски щати са образували в Държавния департамент група за деяние, която да приготви държавен прелом в неговата страна.
" Преди 65 години Съединени американски щати смъкнаха определеното от народа демократично държавно управление на Мосадък, възвърнаха диктатурата и подчиниха иранците за идващите 25 години. Сега група за деяние (в Държавния департамент) възнамерява да направи същото посредством напън, дезинформация и измама. Тя няма да успее ", написа в " Туитър " първият посланик на Иран

Преди два дни бе обявено, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо е формирал група за съгласуване на американската политика по отношение на Иран. За неин началник беше назначен Брайън Хук, който ще стане специфичен представител на Съединени американски щати за Иран.

По думите на Помпейо групата ще провежда взаимоотношението на Съединени американски щати със страни, споделящи американските оценки за " иранската опасност ".

Хук съобщи пред публицисти, че е " чисто съвпадане " разгласяването на тази вест в дните към годишнината от интервенцията на американски и английски секрети служби за събаряне на държавното управление на премиера-реформатор Мохамед Мосадък през 1953 година

В началото на август Съединени американски щати възобнови тежките стопански наказания против Иран, която бяха вдигнати след историческото съглашение за нуклеарната стратегия на Техеран от 2015 година.

Първата група наказания засягат финансовите преводи, автомобилния бранш, комерсиалната авиация и износа на килими и хранителни артикули. През ноември ще влязат в действие втора група наказания - против енергийния и банковия бранш на Иран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР