Иранският президент Хасан Рохани обвини американския си колега Доналд Тръмп,

...
Иранският президент Хасан Рохани обвини американския си колега Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Рохани обвини Тръмп, че води психологическа война срещу Иран

Иранският президент Хасан Рохани упрекна американския си сътрудник Доналд Тръмп , че води " психическа война " против Иран, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Няма смисъл Вашингтон да постанова наказания на Техеран и по едно и също време с това да приканва за директни договаряния , аргументира се Рохани в тирада, предавана онлайн по иранската телевизия, броени часове преди Съединени американски щати да възобновят първите наказания против Иран в среднощ източноамериканско време (вторник в 7.00 ч. българско време).
 

Иранският президент даде да се разбере, че страната му може да договаря със Съединените щати, само че единствено в случай че те потвърдят, че са почтени за доверие . " Винаги поддържаме дипломацията и диалозите (...), само че те би трябвало да са почтени ", акцентира той, представен от Ройтерс.
 
  

Рохани изрази удивление, че Съединени американски щати са се отдръпнали от интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия и са наложили още веднъж наказания на Иран и по-късно желаят да договарят с него. " Призивът на Тръмп за директни договаряния е единствено за домашна приложимост в Америка (...), с цел да всее безпорядък в Иран ", предизвести той.
 
Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф съобщи, че американските наказания против Иран " излагат на заплаха елементарните американци " , съобщи ДПА.-->
 
" Администрацията на Тръмп желае светът да има вяра, че тя е обезпокоена за иранския народ. Първите наказания, които тя наложи още веднъж, обаче анулираха разрешителните за продажбата на повече от 200 пътнически самолета под неуместен предлог, излагайки на заплаха елементарните иранци ", означи Зариф в Twitter.
 

Той акцентира, че " лицемерието на Съединени американски щати няма граници " . Зариф също обърна внимание, че през днешния ден е годишнина от първото потребление на атомно оръжие - от Съединените щати против японски град Хирошима през 1945 година
 
По-рано представител на държавното управление на Съединени американски щати сподели, че ирански пътнически самолети са употребявани за изпращане на помощи на съюзнически милиции в Близкия изток и за подкрепяне на " тяхната нездравословна активност " в района. Той прикани Иран да употребява своята гражданска авиация за нейните свойствени цели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР