Иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че Израел не е постигнал

...
Иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че Израел не е постигнал
Коментари Харесай

Иран: Израел не е постигнал нито една от целите си във войната срещу “Хамас“

Иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Израел " не е постигнал нито една от задачите си " през повече от 40-те дни на война против " Хамас ", съобщи Франс прес.
Прочетете още
" Ако желаеме да създадем разбор след 40 дни, той е, че врагът е надвит ", съобщи Раиси в тирада, представена от формалната осведомителна организация ИРНА, съобщи Българска телеграфна агенция. А с краткотрайното преустановяване на огъня " би трябвало да кажем, че палестинският народ и съпротивата са постигнали огромна победа ", добави твърдолинейният водач.

Израел и " Хамас " оповестиха съглашение за помирение, предвиждащо освобождението на 50 заложници в подмяна на 150 палестински пандизчии и четиридневно прекъсване на бойните дейности. Но примирието ще влезе в действие най-рано на следващия ден, обявиха през днешния ден израелски представители, на фона на продължаващите сражения в линията Газа.

След нападението на " Хамас " против Израел, което провокира войната на 7 октомври, " ционистите оповестиха, че ще окупират Газа и че желаят да унищожат съпротивата, само че не реализираха нито една от тези цели ", добави иранският президент (Техеран назовава " Хамас " " придвижване за опозиция " - бел. ред.)

Раиси още веднъж упрекна Съединени американски щати и Запада за поддръжката им за Израел.

" Днес е ден на успеха на достойнството над дявола и всеки може да я отпразнува ", съобщи в умозаключение иранският президент, чиято страна не признава съществуването на Израел и поддържа палестинското придвижване " Хамас " и ливанската " Хизбула ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР