Иранският генерал Касем Солеймани стана жертва на собствената си медийна

...
Иранският генерал Касем Солеймани стана жертва на собствената си медийна
Коментари Харесай

Медийна война убила генерал Касем Солеймани

Иранският военачалник Касем Солеймани стана жертва на личната си медийна агитация. Иранският военачалник си намерения, че откакто докара съветския президент Владимир Путин в Сирия, ще може да се намеси в американската вътрешна политика. Солеймани беше конструкторът на войната в Сирия, изясни арабистът проф. Владимир Чуков пред бТВ.

Експертът посочи, че след вчерашната конференция на американския държавен глава Доналд Тръмп е станало ясно, че няма да има повече военни удари в Близкия изток, само че глобите към Техеран ще продължат и ще бъдат затегнати.

Чуков счита, че настроенията в Иран са разнопосочни – от една страна духовният лидер Аятолах Али Хаменей и неговите близки не желаят смяна, до момента в който президентът Хасан Рохани и външният министър Мохамед Зариф са подготвени да седнат на масата за договаряния.

„ Очевидно в Иран се чудят какво да вършат. Трябва да се означи, че Солеймани и Зариф бяха лични съперници. Те изпитваха персонална непоносимост един към различен “, добави арабистът.

По думите на Чуков Иран са създали крачка обратно предвид на вътрешното въодушевление и съпротива в лицето на външния министър.

В същото време не желаят да рискуват наличието си в управителната роля, която образува Али Хаменей, изясни още той.

„ Миналата година Мохамед Зариф си подаде оставката, тъй като Сулеймани безусловно взе Башар Асад и го заведе на посещаване в Техеран и всички схванаха за това от медиите. Именно иранският военачалник сътвори всички „ проксита “ отвън неговата страна “, акцентира Чуков.

Освен това специалистът изясни, че „ разкрачената “ обстановка в Близкия изток продължава поради позицията на Европа, която стои зад нуклеарното съглашение и даже е основала механизъм да компенсира иранците.

По думите му при възможен боен спор сред Съединени американски щати и Иран е ясно какъв ще е изходът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР