Иранските власти съобщиха, че службите за сигурност на страната са

...
Иранските власти съобщиха, че службите за сигурност на страната са
Коментари Харесай

Иран обяви, че е арестувал 17 шпиони на ЦРУ

Иранските управляващи оповестиха, че службите за сигурност на страната са арестували 17 обвинени, някои от които са наказани на гибел, откакто са обезвредили шпионска мрежа на Централно разузнавателно управление на САЩ, предава AFP.
Службите „ са обезвредили сполучливо шпионска мрежа (на ЦРУ) “, съобщи началникът на контраразузнаването в Иранското разследващо министерство, чиято идентичност не се разкрива.
„ Тези, които съзнателно са предали страната, са предадени на съда... някои са наказани на гибел или дълго отнемане от независимост “.
Обявлението идва на фона на сериозното напрежение сред Вашингтон и Техеран, откакто Съединени американски щати излязоха едностранно от иранската нуклеарна договорка и още веднъж постановиха стопански наказания на Ислямската република.
Заподозрените са „ вербувани в чувствителни и значими центрове, както и в частния бранш, обвързван с тях, работейки като контрагенти или консултанти “, обявиха от Техеран.
Идентифицирани са 17 обвинени, всички иранци, които са работили без значение един от различен, се споделя още в известието на иранското контраразузнаване.
Някои от тях са вербувани, хванати във „ визовия капан “, заложен от Централно разузнавателно управление на САЩ за иранци, искащи да пътуват в Съединени американски щати.
" Към тях се обърнаха, когато аплайваха за виза, а други имаха визи от преди и бяха подложени на напън от Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да ги възобновят ", сподели шефът на контраразузнаването.
Иран съобщи предишния месец, че е разрушил шпионска мрежа, обвързвана с Централно разузнавателно управление на САЩ.
" Следвайки улики в американските разследващи служби, неотдавна открихме новобранците, които американците бяха наели и разбихме новата мрежа ", заяви тогава организация ИРНА, цитирайки чиновник на разследващото ведомство.
ИРНА заяви, че Ислямската република е направила интервенцията в съдействие с " задгранични съдружници ", без да уточни някоя страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР