Иранските бойни дронове Shahed, използвани през последните дни активно от

...
Иранските бойни дронове Shahed, използвани през последните дни активно от
Коментари Харесай

Иранските дронове-камикадзета над Украйна летят с американски процесори на Texas Instruments - Свят

Иранските бойни дронове Shahed, употребявани през последните дни интензивно от Русия за офанзиви на украински градове, съдържат процесори, създадени от американската компания Texas Instruments, заяви в понеделник „ Украинска истина “ с позоваване на Центъра за стратегически връзки „ Стратком “ на украинската войска.

Според документ, оповестен от „ Стратком “, блокът за ръководство на полета на безпилотния дрон съдържа пет платки PCB, които на които са инсталирани процесори TMS320 F28335 на компанията Texas Instruments

Макар компанията, в частност, създава артикули за отбранителната промишленост, откритите в корпуса на иранските дронове процесори са, както се оказва, свободно налични на пазара на електронни елементи.

Освен това, блокът за ръководство на мотора ECU е съдържал също платка с процесор на Texas Instruments и, съгласно осъществените оценки, този модул управлява всички характерности на мотора по време на полет.

Дроновете Shahed-131 и Shahed-136 са ирански дронове камикадзе с обхват 2500 километра и се употребяват през последните дни интензивно от съветската страна за офанзиви против цели в Украйна. На 26 август Асошейтед прес заяви, че Иран е предал на Русия стотици сходни дронове, макар предизвестията на Вашингтон.

През последната седмица проруските консуматори на Телеграм са в еуфория от успеваемостта на иранските дронове на фронта. В същото време командването на украинската войска разяснява, че успеваемостта на дроновете е в развой на проучване и по едно и също време с това се провежда подобаващото противопоставяния.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР