Ирански пътнически самолет се разби в югозападната част на страната.

...
Ирански пътнически самолет се разби в югозападната част на страната.
Коментари Харесай

Пътнически самолет с 66 души се разби в Иран

Ирански пътнически аероплан се разруши в югозападната част на страната. Смята се, че всички 66 души на борда са починали, предадоха локални медии, представени " Ройтерс ".

Самолетът е изпълнявал полет от столицата Техеран за град Ясудж. Разбил се е в планински регион на близо 480 км южно от иранската столица. Самолетът е на самолетната компания " Асеман " (Aseman). Неин представител съобщи, че се счита, че всички хора на борда са починали.

Към мястото на случая е изпратен избавителен хеликоптер, който обаче не съумял да се приземи поради гъста мъгла. Така до мястото трябвало да се стигне по земя.

Самолетът е липсващ от радарите 50 минути след излитането си от едно от летищата на Техеран. Забил се е в планински било. Засега аргументите за злополуката не са ясни. Машината е ATR 72-500 и е пътнически витлов аероплан, създаден във Франция.

През последните десетилетия в Иран станаха няколко самолетни произшествия. Властите се оплакват, че не могат да купуват нови самолети или елементи за съществуващите поради глобите от страна на Съединени американски щати.

Преди седмица при самолетна злополука в Русия починаха 71 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР