Ирански хакери преследват ядрени работници, алармираха американски представители и неправителствени

...
Ирански хакери преследват ядрени работници, алармираха американски представители и неправителствени
Коментари Харесай

Ирански хакери преследват ядрени работници и американски служители

Ирански хакери преследват нуклеарни служащи, сигнализираха американски представители и неправителствени организации, осведоми АП.

След като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп върна икономическите наказания против Иран през предишния месец, хакерите са се пробвали да обхванат в персоналните имейли на американци, които дават отговор за налагането на рестрикциите.

Според информационната организация това е още един знак какъв брой сериозен е кибершпионажът в американско-иранските връзки.

Американската организация е събрала информация от основаната в Лондон група за киберсигурност Certfa, с цел да наблюдава по какъв начин хакерска група, постоянно наричана Charming Kitten, се е пробвала през последния месец да проникне в персонални имейли на повече от дузина чиновници от финансовото министерство на Съединени американски щати. В листата на хакерите влизат също лица с разнообразни визии за нуклеарната договорка сред Иран и международните сили, арабски нуклеарни учени, ирански деятели и чиновници на институт във Вашингтон.

Списъкът се е появил, откакто хакерската група по простъпка е оставила отворен един от сървърите си в интернет през предишния месец. От Certfa са разкрили сървъра и са изтеглили лист с 77 имейл адреса в Gmail и Yahoo, атакувани от хакерите. Те са предадени на АП за спомагателен разбор.

Cerfta свързва хакерите с иранското държавно управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР