Иранската агенция за ядрено регулиране потвърди, че хакери са успели

...
Иранската агенция за ядрено регулиране потвърди, че хакери са успели
Коментари Харесай

Иран потвърди хакерска атака срещу местна АЕЦ

Иранската организация за нуклеарно контролиране удостовери, че хакери са съумели да получат достъп до имейл системата на АЕЦ " Бушехр " , съобщи ДПА.

Регулаторът - Иранската организация за нуклеарна сила, разясни, че има компрометирана имейл преписка, само че добави, че няма данни да са откраднати някакви секретни документи. Организацията съобщи, че зад хакерската атака стои " избрана страна ", само че не я назова, съобщи организация ИСНА. Повече детайлности не бяха обявени.

Иран е упреквал за предходни хакерски атаки против обекти на своя територия Израел и Съединени американски щати.

Преди известието на нуклеарния регулатор иранска хакерска група, нарекла се " Черната премия " (Black Reward), разгласи, че поема отговорност за офанзивата против АЕЦ " Бушехр ". Тя уточни, че в подмяна на откраднатото наличие от имейл системата, желае да бъдат освободени хора, арестувани при всеобщите антиправителствени митинги в Иран. Групата съобщи, че е добитата от нея информация се отнася до ролята на Русия в централата.

АЕЦ " Бушехр " е общ план на Иран и Русия. Иранските управляващи настояват, че централата е издигната за цивилен потребности и че главното ѝ предопределение е да обезпечава ток за двете южноирански провинции Бушехр и Фарс.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР