Иранецът Мехран Давари е освободен от центъра за временно настаняване

...
Иранецът Мехран Давари е освободен от центъра за временно настаняване
Коментари Харесай

Освободиха иранеца Мехран Давари, няма да го екстрадират

Иранецът Мехран Давари е освободен от центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци, където беше вкаран на 11 януари.

Това излиза наяве от пост на Давари във Facebook, в който той благодари на всички, които го поддържат в желанието му да остане в България.

„ Не знам по какъв начин да ви благодаря, с изключение на да ви целувам ръцете. Благодарен съм за поддръжката от предходната седмица насам. Ето за какво не желая да напусна България “, споделя Мехран.

Мъжът живее от 13 година в България, само че управляващите не му дават статут, без изясненост за какво му отхвърлят.

Преди 13 години Мехран Давари бяга от Иран в България в опит да се избави от политически репресии в родината си поради присъединяване в митинг против тогавашния претендент за президент. Преди няколко години приема християнството и името Стефан.

Приятели на иранеца започнаха акция против желанието той да бъде депортиран назад в Иран, където може да го екзекутират.

„ Той е част от нашата рок група. Този човек няма нито един административен  акт, този човек в никакъв случай не е бил в тежест на системата “, споделя пред bTV неговият другар Красимир Петров.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР