Иран забранява домашните любимци, защото са символ на Запада. Парламентът

...
Иран забранява домашните любимци, защото са символ на Запада. Парламентът
Коментари Харесай

В Иран забраняват домашните любимци, били символ на Запада

Иран не разрешава домашните любимци, тъй като са знак на Запада.

Парламентът на страната обмисля приемането на законопроект, който да разрешава притежаването на домашни любимци единствено със особено позволение, оповестява BBC.

Дебатът по тематиката стартира преди повече от десетилетие, когато се предлага даже конфискация на кучета и стартирането им в пустинята, напомня президентът на Асоциацията на ветеринарните лекари в страната лекар Паяма Мохеби.

Новият законопроект е обвързван и с компликациите, които среща иранската стопанска система поради наложените наказания от западните страни. В страната е неразрешен вносът на храни за животни от чужбина.

В резултат на това се появяват контрабандисти, които обаче покачват цените на животинската храна стремглаво - над пет пъти за няколко месеца.

Собствениците на домашни любимци са доста загрижени за питомците си. Според Иранската ветеринарна асоциация, в случай че този закон бъде признат, "следващите генерации ще ни запомнят като хората, които са забранили кучетата, тъй като са кучета, и котките, тъй като са котки. “

Ако законът влезе в действие, иранците ще бъдат глобявани за вноса, покупката и продажбата на домашни животни. Незаконни ще бъдат и превозването, и развъждането на всевъзможни домашни любимци.

Смята се, че санкцията ще възлиза на към 800 $.

В предишното Иран е една от първите страни в Близкия изток, приела закон за отбрана на животните. През 1948 година е основана и първата държавна организация за надзор на спазването на закона.

Тогава даже кралското семейство има кучета. Всичко обаче се трансформира с Ислямската гражданска война през 1979 година

В ислямската традиция кучетата се смятат за нечисти животни, а в очите на новата власт те символизират и западния метод на живот.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР