Иран тайно прехвърля ракети в Ирак, пише в. Ню Йорк

...
Иран тайно прехвърля ракети в Ирак, пише в. Ню Йорк
Коментари Харесай

Иран тайно прехвърля ракети в Ирак, пише "Ню Йорк таймс"

Иран скрито трансферира ракети в Ирак, написа в. " Ню Йорк таймс ". Нарастването на скрития боеприпас от балистични ракети с дребен обхват е последният от признаците, че напъните на Съединени американски щати за въздържане на Техеран са се провалили. Вашингтон усили още веднъж военното си наличие в Близкия изток, с цел да се опълчи на появяването на нови закани за американските ползи, в това число набези против петролни танкери и обекти, за които американското разузнаване упреква Иран.

От месец май насам администрацията на Тръмп е изпратила още към 14 хиляди бойци в района, написа в. " Ню Йорк таймс ". Новите разследващи данни за натрупвания ракетен боеприпас в Ирак обаче е следващият знак, че опитите за въздържане са се провалили. Ракетите са опасност за съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати в района, в това число Израел и Саудитска Арабия, и могат да изложат на заплаха американски бойци, оповестяват чиновници на американското разузнаване.

Както Иран, по този начин и Ирак се сблъскаха с митинги през последните седмици. Някои иракчани стачкуват против иранското въздействие, напомня американското издание.

Техеран води война от сенките, нанасяйки удари по страни от Близкия изток и скривайки кой е виновен за нападенията, с цел да понижи шанса за ответен удар или ескалация, оповестяват представители на разузнаването и въоръжените сили. Ракетен боеприпас отвън личните му граници дава на иранското държавно управление и въоръжени сили преимущества при всяка рецесия със Съединени американски щати или районните им съдружници.

Фотогалерия: "Няма да си тръгнем и след 40 години " - кои са протестиращите иракчани >

Ако Съединени американски щати или Израел бомбардират Иран, неговата войска може да употребява скритите в Ирак ракети за ответен удар против Израел или страна от Персийския залив. Самото им битие може да помогне и за попречване на набези. Иран употребява иракски шиитски милиции, доста от които от дълго време управлява, за пренасяне и укриване на ракетите. Паравоенните формирования на процедура управляват доста пътища, мостове и обекти на транспортната инфраструктура, което улеснява тайното внасяне на ракети, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР