Иран ще разреши на експерти от Украйна и експерти на

...
Иран ще разреши на експерти от Украйна и експерти на
Коментари Харесай

Иран: Експерти на Боинг ще помагат в разследването на разбиването на украинския самолет в Техеран

Иран ще позволи на специалисти от Украйна и специалисти на самолетната компания Боинг от Съединени американски щати, Франция и Канада да вземат участие в следствието на разбиването на украинския пътнически аероплан Боинг 737 в Техеран, съобщи ръководителят на иранската авиационна работа Али Абедсадех, представен от Ройтерс.

Националното ръководство за сигурност на превоза (НУБТ) на Съединени американски щати е известено и е назначило собствен представител за присъединяване в следствието, разгласи Абедсадех по иранската телевизия.

Разследването ще се управлява от иранската авиационна работа. Техеран изрази подготвеност в него да вземат участие и представители на страните, които са изгубили свои жители в злополуката. Сред 176-те жертви има жители на Иран, Канада, Германия, Афганистан, Англия, Швеция и Украйна.

Иранското външно министерство удостовери, че в следствието ще вземат участие специалисти на Боинг, съобщи Франс прес. То сервира съболезнования на фамилиите на жертвите и прикани Канада и всички други страни, които имат сведения за злополуката, да ги дават на Иран.

По мотив изказванията на западни страни, измежду които Съединени американски щати, Канада и Англия, че самолетът е бил свален от иранска ракета, представителят на иранското държавно управление Али Рабией изрази страдание, че някои медии " въодушевено са популяризирали информации ", които по думите му са били направени " по добре познатите способи на психическата операция ". Той упрекна държавното управление на Съединени американски щати, че употребява болката на опечалените фамилии " в услуга на ползите си в тази психическа интервенция ", съобщи Българска телеграфна агенция.

НУБТ на Съединени американски щати удостовери, че е получило съобщение от иранската работа за гражданска авиация да взе участие в следствието на злополуката на украинския аероплан.

" Както при всяко следствие, в което взе участие НУБТ, няма да вършим спекулации за аргументите на злополуката ", се споделя в изказване на службата.

Авиокомпанията Боинг изрази подготвеност да окаже подпомагане на НУБТ при следствието на злополуката на украинския аероплан в Техеран, съобщи представителят на Боинг Чарлс Бикърс, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР